»

Cuvinte cautate "cozonac"

Retete culinare
Cuvinte cautate: cozonac
515 rezultate
  • Cozonac

    Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

    0 comentarii

  • Panettone de casa

    Panettone de casa

    Un desert italian (originar din Milano) deosebit, care ne-a cucerit cu textura și aromele lui. Nu mă așteptam să-mi placă atât

    0 comentarii

  • Cozonac

    Cozonac

    Aparatul se conecteaza la sursa de curent, se programeaza la modul de aluat, framantat si dospit, se închide capacul și se lasă

    0 comentarii

  • Cozonac cu aluat foietaj

    Cozonac cu aluat foietaj

    Mod de preparare pentru aluat: intr-un vas se pune faina de grau si oul. Intr-un bol se pune drojdia, putina sare si putin chisleac;

    0 comentarii

  • Cozonac pufos cu ciocolata si nuca

    Cozonac pufos cu ciocolata si nuca

    Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute.

    0 comentarii

  • Cozonac

    Cozonac

    Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul si esentele. Din ouale batute cu zahar se

    0 comentarii

  • Mini cozonac cu nuca si rahat

    Mini cozonac cu nuca si rahat

    incalzesc putin laptele, apoi adaug 1 plic zahar vanilat,150 gr zahar il amestec pana se dizolva zaharul. Pasez 25 gr drojdie cu o

    0 comentarii

  • Budinca de cozonac

    Budinca de cozonac

    Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu laptele si se toarna peste cozonac, pentru ca acesta sa se inmoaie

    8 comentarii

  • Cozonac cu nuca

    Cozonac cu nuca

    Drojdia se amesteca cu 3 linguri de lapte, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina si se da deoparte in loc caldut (calorifer/aragaz)

    16 comentarii

  • Cozonac floare, cu nuca si gem de prune

    Cozonac floare, cu nuca si gem de prune

    Punem ingredientele in cuva masinii(de paine), exact in ordinea enumerate la aluat. Setam programul pentru framantare si dospire. Daca

    15 comentarii

  • Chek aperitiv ,,MOZAIC''

    Chek aperitiv ,,MOZAIC''

    1)Se taie ardeii in cubulete mici,parmezanul se rade, maslinele(fara samburi) se taie fasiute mici si sunca+jambonul se taie in fasii

    11 comentarii

  • Cozonac cu crema de nuci si rahat

    Cozonac cu crema de nuci si rahat

    Inainte de a incepe sa prepar aluatul am facut caldutz in bucatarie si nu prea am lasat lumea sa se vanture pe usa.Am pus intr-un lighean

    7 comentarii

  • Prăjitură de sărbătoare din Franţa

    Prăjitură de sărbătoare din Franţa

    Faceţi aluatul(e ca de cozonac) si lasati-l să se odihneasca o noapte la rece(eu l-am pus în frigider). A doua zi, frământaţi

    7 comentarii

  • Cozonac impletit cu mac

    Cozonac impletit cu mac

    Drodia se dizolva in putin lapte caldut si se lasa sa se umfle vreo 10 minute. Din toate ingredientele se framanta apoi un aluat. Framantati

    2 comentarii

  • Panettone

    Panettone

    1. Într-o crăticioară încălziţi laptele cu 1 lingură de zahăr, pe foc mic până pe la 45°C. Mutaţi într-un castron mai mare

    2 comentarii

  • Budinca de riso

    Budinca de riso

    Se fierb pastele cu 400ml apacu sare pana se umfla si scade toata apa.Se amesteca ouale cu zaharul,branzeturile,condimetele,untul si

    1 comentariu

  • Cozonac in straturi

    Cozonac in straturi

    Intr-un castron se pune faina cernuta;intr-un bol se pune 4linguri de faina,se opareste cu putin lapte clocotit,se amesteca repede si

    0 comentarii

  • Cozonac steluta

    Cozonac steluta

    Se cerne faina intr-un vas, peste faina adaugam galbenusurile, zaharul, praful de sare, esenta, untul la temperatura camerei, drojdia

    0 comentarii

  • Drob din carne de porc

    Drob din carne de porc

    Carnea se pune la fiert in circa 2 l de apa cu o lingurita de sare si se fierbe pana cand se patrunde pe jumatate. Se da drumul la

    0 comentarii

  • Cozonac cu rahat si cacao

    Cozonac cu rahat si cacao

    -Se pune pe foc mic,o cana de iaurt,peste iaurt se adauga zaharul si se amesteca usor pana cand se topeste tot zaharul.Se opreste focul

    0 comentarii

  • Cozonac cu mere

    Cozonac cu mere

    In primul rand punem cubuletul de drojdie intr-un bol cu cateva 2 linguri de zahar si oul si omogenizam bine, pana devine o pasta, peste

    0 comentarii

  • Paine de casa

    Paine de casa

    Se pune faina intr-un castron mare si se amesteca cu sarea. In mijloc se face o adancitura in care se pune zaharul, uleiul si drojdia.

    6 comentarii

  • PLACINTA CU PRUNE

    PLACINTA CU PRUNE

    Se face aluatul,din toate ingredientele,in afara de unt. Se framinta,pina face basicute(cca10-15 minute).Se pune apoi untul,topit,caldut,dar

    13 comentarii

  • Buctăle Omama

    Buctăle Omama

    Se face un aluat ca acela de cozonac(vezi reţeta mea de cozonac uşor de făcut). Se întinde aluatul subţire, se taie fâşii, apoi

    25 comentarii

  • Rulada din carne de porc cu arome de primavara

    Rulada din carne de porc cu arome de primavara

    Inmuiem painea, o stoarcem bine, o punem intrun castron. Cartoful curatat, spalat, se razuieste pe razatoare cu gauri mici, se adauga

    9 comentarii

  • Cozonac cu crema de mac si fructe

    Cozonac cu crema de mac si fructe

    Laptele dulce ,cu 100 g zahar, se fierbe pe foc pana da in clocot si se toarna fierbinte peste faina din vasul de aluat(se amesteca

    6 comentarii

  • Rulada din organe de pasare

    Rulada din organe de pasare

    Se curata bine organele, se spala, apoi se pun la fiert in apa cu sare, se ia spuma, iar apoi se adauga putina vegeta fara sare. Dupa

    5 comentarii

  • Macinici

    Macinici

    Pe 9 martie ortodocsii ii praznuiesc pe cei 40 de mucenici de la Sevastia martirizati pentru credinta lor. Specific acestei zile este

    4 comentarii

  • Cuib de viespe cu scortisoara

    Cuib de viespe cu scortisoara

    Dizolvam drojdia cu 2 linguri de faina, 1 lingura de zahar si 2 linguri de apa calduta. O lasam 5 minute pana se face o maia, dupa care

    4 comentarii

  • Toba de pui

    Toba de pui

    Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se poate inlocui cu usturoi pisat (2-3

    3 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
Revista blogurilor
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Inghetata cu caise si lamaie
Inghetata cu caise si lamaie

Se pune laptele dulce intr-o cratita, peste lapte se pun smantana si patru linguri de zahar. Se pune cratita la bain marie si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti