6716
retete

» » Romania

Retete traditionale din Romania

  • Cozonac domnesc:

    Afacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte, izolezi bucătăria şi pregăteşti

    26 comentarii

  • Capatana de vitel

    Capatana se spala foarte bine, se tine in apa cu putin otet cca 10-15 minute,dupa care se clateste pana va iesi apa perfect curata. Capatana

    6 comentarii

  • Coroană de Ziua

    Se amestecă drojdia cu mierea şi lapte călduţ, se adaugă făină ca să avem ceva de consistenţa smântânii. Făina, sarea, coaja

    4 comentarii

  • Plăcintă cu brânză,

    Dezghețăm foile de plăcintă până ajunge la temperatura camerei. Curățăm, spălăm ceapa (cepele) și o călim în

    4 comentarii

  • Curcan la cuptor

    Friptura de curcan Curcanul daca este congelat trebuie dezghetat lent in frigider si nu la temperatura camerei; exteriorul se dezgheata

    5 comentarii

  • Placinta cu mere

    Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare sau cu ajutorul mixerului. Se freaca

    22 comentarii

  • Galuste de branza

    Cele 500 gr branza se pun intr-un bol, se adauga cele 2 oua, sarea, lingura de zahar, grisul si coaja de lamaie. Toate se amesteca,

    8 comentarii

  • Cozonăceii mei cu

    Prima este maiaua: drojdia + 2 linguriţe de zahăr, puţin lapte călduţ (nu fierbinte!)+ făină să fie ca o smântănă groasă. Peste

    4 comentarii

  • Tort cu crema de

    Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusele,

    7 comentarii

  • Ouă vopsite cu coji

    Ouăle se scot din timp din frigider şi se spală cu apă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine. Se pun să se scurgă. Se

    11 comentarii

  • Poale in brau

    Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in

    18 comentarii

  • Prajitura amandina

    Blatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se

    18 comentarii

  • Pizza cu blat de

    Intr-un bol se pune faina de malai cu apa si o ligurita de sare. Se pune in cuptorul cu microunde la temperatura maxima 5 minute. Se

    10 comentarii

  • Tort cu crema de

    Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga albusurile, apa,coaja

    15 comentarii

  • Piept de pui cu ciuperci

    Se curata cartofii si se taie cuburi mari dupa care se fierb circa 20 min pana nu se sfarama, apoi se storc de apa. Intr-o cratita

    25 comentarii

  • Tarta cu branza dulce

    Se macina alunele fin. Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul; se adauga alunele macinate. Se

    11 comentarii

  • Prajitura pufoasa

    Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi

    24 comentarii

  • Cartofi cu ciuperci

    Se curata cartofi, se spala, se tau cubulete apoi se pun la prajit in uleiul incins.Iar intre timp, curatam ceapa, ardelul le taiem

    28 comentarii

  • Tort cu nuci

    Blatul 1 Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de copt stins cu lamaie si nuca macinata. Se

    10 comentarii

  • Tort de ciocolată

    Se face un blat care se coace într-o tava rotundă, unsă şi tapetata cu făină. Se lasa la răcit la temperature camerei. Se poate

    3 comentarii

  • Piept de pui cu mazare

    Spalam bine pieptul de pui il taiem in cubulete. Punem intr-o craticioara 2 linguri de ulei din samburi de struguri si dupa ce s-a incins

    16 comentarii

  • Rosii cu telina si

    Spalam rosiile si apoi le taiem in patru si iar pe jumatate, adica cubulete. Curatam telina, o taiem in ce forma dorim, taiem si frunze

    15 comentarii

  • Sărmăluţe de post

    Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în apă rece de la oră până

    0 comentarii

  • Placinta ardeleneasca

    Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se scurg de apa, se zdrobesc, se adauga

    8 comentarii

  • Tort cu frisca si

    Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine o bezea lucioasa. Se adauga

    18 comentarii

  • Tort cu citrice

    Blatul Se amesca untul cu zaharul pana devine cremos;se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine. Separat se amesteca faina

    4 comentarii

  • Cozonac cu rahat

    Am facut aluatul la masina de paine.Cand a fost gata,l-am rasturnat pe planseta tapetata cu faina si l-am împartit în 2 parti. Am

    2 comentarii

  • Placinta rulata cu

    Toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 5 – 6 bucati (depinde de tavile pe care

    18 comentarii

  • Pulpe de pui cu sos

    Fierb pulpele. Calesc ceapa, adaug ciupercile date pe robot, las sa se caleasca impreuna, adaug supa, las sa scada. Pregatesc sosul:

    7 comentarii

  • Dovlecei si ardei

    Curatam dovlecelul si ardeiul gras, ii spalam si ii pregatim pentru umplut.Separat amestecam carnea de pui tocata cu:sare,piper proaspat

    11 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: