Aluatul: Se cerne faina intr-un vas.
Pasca cu branza sarataMod de preparare pentru aluat: intr-un vas se pune faina de grau si oul.
Cozonac cu aluat foietajSe portioneaza carnea de porc si se pune la foc cu apa si putina sare.
Cozonaci din carne de porcIntr-un vas se pun vinul alb, mustarul, sarea, tarhonul, cimbru, chili, piperul boabe, bulionul de gogosari.
Friptura de iedIntr-un vas mic (500 ml) punem ingredientele pentru marinada: sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie.
Friptura de mielCuratam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete.
Ciorba de mielOrganele de miel spalate foarte bine, tinute cam 15-20 minute in apa rece, le fierbem in apa multa.
Drob de mielIntr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar.
Cozonac pufos cu ciocolata si nucaPentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare.
Rulada de spanac cu branzaIntr-o craticioara punem la fiert apa cu putina sare si apoi adaugam broccoli.
Supa crema cu broccoliPentru aceasta placinta am folosit aluat de casa, cu iaurt si am ales s-o umplu cu ceapa verde.
Placinta cu branzeturiSe pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba.
Ciorba de lobodaAm transat iepurele in bucati, iar pentru tocana am folosit doar pulpele.
Tocana de iepureSe pune uleiul la incins, se adauga baconul sau sunca taiata fasii.
Supa de rosii cu nautPulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura.
Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleacPentru ca noi nu mancam miel, am hotarat ca anul acesta, pentru Paste sa pregatim rata.
Rata la cuptor, cu portocala si vinPentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum.
Tort trei ciocolate cu aroma de mentaPentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie.
Quiche cu branzeturiPentru stufat: pentru ca am folosit carne congelata, a fost necesar sa las carnea la dezghetat in frigider.
Stufat de iedPentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie.
Cheesecake cu alune de padure si unt de arahideSe faramiteaza drojdia in laptele cald, se adauga ouale, zaharul, sarea, dar si smantana.
Mini pasti cu mascarpone si migdaleSe dizolva drojdia in apa calduta, apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.
Melcisori deliciosi cu legumeSe oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul.
CozonacSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanacSe curata ciupercile cu o pensula de eventualele impuritati.
Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orezSe pune cratita de fonta la incins.
Legume cu sos de soia si ulei de susan in tuci de fontaPreparam aluatul de clatite si facem clatitele intr-o tigaie unsa cu un pic de ulei.
Saculeti cu pui si ciuperciBlatul: se amestecă (cu mixerul) untul rece cu gălbenușurile, se adaugă un praf de sare, îndulcitorul, vanilia.
Prajitura EspressoDescopera reteta de prajitura Raffaello – un desert fin, cremos si aromat, perfect pentru orice ocazie. Afla cum sa prepari...
Reteta de prajitura Raffaello. Un desert fin, cremos si aromatincalzesc putin laptele, apoi adaug 1 plic zahar vanilat,150 gr zahar il amestec pana se dizolva zaharul.
Mini cozonac cu nuca si rahatUntul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt.
Trandafiri din uscateleRubarba se spala, se sterge cu prosop de hartie si se taie in felii de 1 cm.
Placinta cu rubarbaBlatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Rulada cu ciocolata si capsuniBlatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.
Tort cu morcovi si nucaAluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti.
Rulouri cu spanac si branzaBucatile de carne le taiem potrivit de mari si le spalam.
Ciorba de mielSpalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele.
Salata cu dovlecei la gratar si tonMixez laptele condensat si ouale, apoi adaug drojdia uscata si 50 ml unt topit.
Chec cu lapte condensatFramant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea.
Biscuiti cu parmezanAm pregatit aceste domuri care au la baza fursec de ciocolata, sunt umplute cu crema de cafea, in interior au trufa crocanta.
Domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocantaUn tort delicat, feminin, cu blat de nuca, crema stracciatella frisca, multa frisca.
Tort 8 Martie, cu nuca, stracciatella, frisca si capsuniLe-am pregatit alor mei un martisor dulce: tort Ora 12, a iesit ciocolatos, aromat, insiropat.
Tort Ora 12Aveam de multa vreme dorinta de a face un tort-cutie cadou si ma tot gandeam cu ce sa-l umplu.
Tort cutie cadouTort cu blat de cacao ce nu necesita insiropare, jeleu de caise in interior, crema de cafea.
Tort cu glazura oglinda de caramelTort feminin si in ton cu primavara, are doua blaturi: unul de nuca, altul de cacao, crema de lamaie, este decorat cu flori...
Tort duo, cu nuci, cacao si crema de lamaieTai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt.
Covrigi de primavaraFoi: intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina.
Prajitura TelevizorCiocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc.
Prajitura cu foi si ciocolata, bicoloraSe pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata.
Eclere cu crema de vanilie
Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise