Conserve si muraturi

Gogonele murate
Conserve si muraturi

Gogonele murate

Gogonelele sunt preferatele mele ca muraturi datorita gustului lor acrisor aromat si usor picant.

Gogonele murate
Castraveti murati
Conserve si muraturi

Castraveti murati

Pentru aceasta cantitate de castraveti vom avea nevoie doar de 3 borcane de 800 sau 600 g.

Castraveti murati
Ardei bulgaresc in otet
Conserve si muraturi

Ardei bulgaresc in otet

Se taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala.

Ardei bulgaresc in otet
Suc de rosii
Conserve si muraturi

Suc de rosii

Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele.

Suc de rosii
Ardei copt la borcan
Conserve si muraturi

Ardei copt la borcan

Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se...

Ardei copt la borcan
Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei

Se spala rosiile, se taie in sferturi si li se indeparteaza coditele, apoi se dau prin robot si se pun intr-un tuci mare.

Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei
Castraveti la saramura
Conserve si muraturi

Castraveti la saramura

Castravetii se spala si se taie la capete.

Castraveti la saramura
Tocana de legume la borcan
Conserve si muraturi

Tocana de legume la borcan

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare.

Tocana de legume la borcan
Bulion cu oregano
Conserve si muraturi

Bulion cu oregano

Stiu ca este perioada in care orice gospodina isi umple camara cu bunatati.

Bulion cu oregano
Dulceata de zarzare cu pepene galben
Conserve si muraturi

Dulceata de zarzare cu pepene galben

Asezi intr-o oala suficient de mare straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.

Dulceata de zarzare cu pepene galben
Gogosari la otet
Conserve si muraturi

Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta.

Gogosari la otet
Mere la borcan pentru deserturi
Conserve si muraturi

Mere la borcan pentru deserturi

Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat.

Mere la borcan pentru deserturi
Zacusca de vinete
Conserve si muraturi

Zacusca de vinete

Coaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs.

Zacusca de vinete
Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura
Conserve si muraturi

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

Spalam pepenele, il taiem felii potrivite.

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura
Zacusca cu fasole
Conserve si muraturi

Zacusca cu fasole

Ardeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz.

Zacusca cu fasole
Gem de prune cu nuci
Conserve si muraturi

Gem de prune cu nuci

Prunele bine coapte se spala si se scot samburii.

Gem de prune cu nuci
Dulceata de ardei iute rosu
Conserve si muraturi

Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt.

Dulceata de ardei iute rosu
Pasta de macese
Conserve si muraturi

Pasta de macese

Se spala fructele in mai multe ape reci, dupa ce le-am taiat capetele.

Pasta de macese
Dulceata de paducel (gherghine)
Conserve si muraturi

Dulceata de paducel (gherghine)

Fructele curatate de codite si spalate bine sub jet de apa rece, se acopera de 1 cm deasupra lor cu apa rece si se pun la foc...

Dulceata de paducel (gherghine)
Gem de caise
Conserve si muraturi

Gem de caise

Se spala caisele, se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici.

Gem de caise
Dulceata din fructe de padure
Conserve si muraturi

Dulceata din fructe de padure

Se spala delicat fructele.

Dulceata din fructe de padure
Ardei iuti la otet
Conserve si muraturi

Ardei iuti la otet

Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat.

Ardei iuti la otet
Bulion de gogosari cu ierburi aromate
Conserve si muraturi

Bulion de gogosari cu ierburi aromate

Se taie gogosarii in jumatati, se scot cotoarele, se taie in felii cam de 2-3 cm si se dau prin masina de tocat carne.

Bulion de gogosari cu ierburi aromate
Nectar din pere padurete (salbatice)
Sucuri si compoturi de fructe

Nectar din pere padurete (salbatice)

Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja.

Nectar din pere padurete (salbatice)
Dulceata de fructe de padure
Conserve si muraturi

Dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs.

Dulceata de fructe de padure
Zacusca cu ciuperci
Conserve si muraturi

Zacusca cu ciuperci

Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat.

Zacusca cu ciuperci
Dulceata de gogonele
Conserve si muraturi

Dulceata de gogonele

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele.

Dulceata de gogonele
Tocana de legume cu orez
Conserve si muraturi

Tocana de legume cu orez

Pentru ca e sezonul legumelor si perioada perfecta pentru a ne umple camara cu bunatati de tot felul, am pregatit aceasta...

Tocana de legume cu orez
Usturoi marinat
Conserve si muraturi

Usturoi marinat

Apa, sarea si otetul sa pun sa fiarba; de la primul clocot sa lasa sa fiarba 10 minute la foc mic.

Usturoi marinat
Tocana de legume cu orez pentru iarna
Conserve si muraturi

Tocana de legume cu orez pentru iarna

Legumele se curata si apoi se spala.

Tocana de legume cu orez pentru iarna
Pesto de patrunjel
Conserve si muraturi

Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se...

Pesto de patrunjel
Dulceata de pere padurete (salbatice)
Conserve si muraturi

Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine.

Dulceata de pere padurete (salbatice)
Dulceata de grapefruit rosu
Conserve si muraturi

Dulceata de grapefruit rosu

Se curata grepefruitul de coaja si pielita, se feliaza.

Dulceata de grapefruit rosu
Dulceata din smochine
Conserve si muraturi

Dulceata din smochine

Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite.

Dulceata din smochine
Dulceata de struguri Kis-Mis
Conserve si muraturi

Dulceata de struguri Kis-Mis

Boabele de struguri se spala si se scurg bine de apa, apoi intr-o cratita mai groasa (de tuci) se pun la fiert impreuna cu...

Dulceata de struguri Kis-Mis
Jeleu din struguri Kis Mis
Conserve si muraturi

Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece.

Jeleu din struguri Kis Mis
Compot de piersici
Sucuri si compoturi de fructe

Compot de piersici

In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de...

Compot de piersici
Castraveti bulgaresti
Conserve si muraturi

Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri.

Castraveti bulgaresti
Pasta de porumbe (poroambe)
Conserve si muraturi

Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci.

Pasta de porumbe (poroambe)
Suc de rosii cu ardei kapia rosu
Conserve si muraturi

Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele.

Suc de rosii cu ardei kapia rosu
Nectar de corcoduse
Sucuri si compoturi de fructe

Nectar de corcoduse

Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece.

Nectar de corcoduse
Sirop de capsuni
Sucuri si compoturi de fructe

Sirop de capsuni

Se curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele.

Sirop de capsuni
Sirop de porumbele (poroambe)
Sucuri si compoturi de fructe

Sirop de porumbele (poroambe)

Porumbele se curata de codite, apoi se spala in mai multe ape reci.

Sirop de porumbele (poroambe)
Serbet de zmeura
Conserve si muraturi

Serbet de zmeura

Intr-un vas se acopera zmeura ( pe care am trecut-o sub jet de apa rece) cu cca 250 ml apa.

Serbet de zmeura
Sirop de mure
Sucuri si compoturi de fructe

Sirop de mure

Se curata si se spala murele sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu 400 ml apa.

Sirop de mure
Nectar de caise
Sucuri si compoturi de fructe

Nectar de caise

Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii.

Nectar de caise
Gem de caise
Conserve si muraturi

Gem de caise

Caisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii.

Gem de caise
Dulceata de afine
Conserve si muraturi

Dulceata de afine

Se curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece.

Dulceata de afine
Dulceata de zmeura
Conserve si muraturi

Dulceata de zmeura

Se pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece, se lasa sa se scurga un pic.

Dulceata de zmeura
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise