98
retete

Alte sectiuni
  • Placinta cu piept de pui

    O placinta excelenta, buna si la mic dejun si la picnic si la pachet. Aluat: dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. Cernem faina intr-un castron si punem apa calduta,oul , praful de sare , drojdia dizolvata si uleiul. Framantam pana obtinem

    0 comentarii

  • Toba de pasare

    Dezosam pulpa si pieptul de pasare si le taiem in fasii lungi si subtiri. Presaram boia, busuioc, sare si piper dupa gust. Adaugam usturoiul pisat si pudra de gelatina si amestecam bine. Punem compozitia intr-o punga pentru friptura, o legam la gura si

    0 comentarii

  • MELCI CU CARNE TOCATA

    Mod de preparare Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min. Intre timp se caleste ceapa la foc mediu, apoi se adauga sare, piper, ardeii taiati bucatele si carnea. Se amesteca compozitia si

    0 comentarii

  • Salata de pui cu legume si maioneza

    Se spala carnea si se pune la fiert. Legumele se curata si se fierb la foc potrivit. Cartofii se fierb separat, in coaja. Dupa fierbere, se toaca totul marunt carnea si legumele, inclusiv gogosarii si castravetii (care trebuiesc bine scursi de

    0 comentarii

  • Chiftele in aluat de bere

    Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute. Aluat: Punem faina intr-un

    2 comentarii

  • SFIHA CU CARNE TOCATA-arabic pizza

    Mod de preparare Aluatul: Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde

    0 comentarii

  • Pui Kiev

    Untul il amestecam cu usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si mararul, potrivim de sare si piper si punem pasta rezultata intr-o folie de plastic, iar cu ajutorul foliei facem un baton (foto), pe care il bagam la frigider sa se intareasca. Pieptul

    0 comentarii

  • Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

    Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din verdeata pe care o tocam (eu am pus doar patrunjel), mai lasam cateva minute si oprim focul. Scurgem surplusul

    0 comentarii

  • Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

    Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua si patrunjelul, iar la final, usturoiul pisat. Se amesteca bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se

    0 comentarii

  • Spirale cu sunca si cascaval

    Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu! Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face in mijloc o gropita, se pune drojdia, se presara zaharul si se toarna putina apa calduta. Se lasa sa

    0 comentarii

  • Budinca de cartofi cu piept de pui

    Un preparat foarte gustos atunci cand nu stii ce sa faci cu pieptul de pui ramas de la un pui facut la cuptor! Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert atat cat sa poate intra furculita in ei. Intre timp taiem pieptul de pui si ardeiul

    0 comentarii

  • Rulada din carne de porc

    Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Muschiul de porc se taie astfel incat sa devina cat mai amplu si se bate cu ciocanul. Carnea se taie in bucatele si se da prin robot impreuna cu ceapa (curatata de foi, spalata si taiata in 4), morcovul (curatat

    0 comentarii

  • Placinta cu carne tocata si cascaval

    Incepem cu aluatul, deoarece acesta dupa ce il pregatim, trebuie sa stea la frigider timp de 30 min,timp in care ne ocupam de umplutura. Intr-un vas, punem untul moale, taiat cubulete mici, faina, oul, smantana si sarea.  Framantam

    0 comentarii

  • Placinta cu carne, la tigaie

    Pentru aluat: Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Intre timp, cat avem cartofii la fiert, facem o maia din drojdie cu zaharul si 50 ml lapte caldut, omogenizam bine si peste mai punem 2 lingurite de faina si lasam sa creasca pentru

    0 comentarii

  • Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita

    Tocam marunt pieptul de pui fiert sau calit in putin unt(eu am avut ramas de la o friptura) si dam pe razatoare cascavalul. Cu ajutorul unei forme rotunde decupam cercuri din miezul feliilor de paine(eu am folosit un pahar).Ungem cu putin ulei o tava

    0 comentarii

  • Placintele cu ficatei

    Umputura: Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade lichidul lasat .Cand lichidul a scazut ,condimentam cu sare si piper si adaugam mararul tocat. Cand se raceste compozitia,

    0 comentarii

  • Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

    Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cu ajutorul unui ciocan pentru bucatarie se bate carnea, apoi se spala, se da cu sare si se presara boiaua peste ea. Intr-o farfurie se pune faina, intr-alta se pun fulgii de porumb care se maruntesc putin

    0 comentarii

  • Drob din carne de porc

    Carnea se pune la fiert in circa 2 l de apa cu o lingurita de sare si se fierbe pana cand se patrunde pe jumatate. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se scoate din apa si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie bucati mici. Patrunjelul

    0 comentarii

  • Ciuperci jambonate

    Se curata ciupercile ,se indeparteaza piciorusele,se spala ,se scurg. Se taie pieptul fasii subtiri apoi se taie in cubulee mici,la fel si costita afumata,se taie ceapa marunt apoi ardeiulsi rosiile se maruntesc.Se incinge un pic de ulei apoi calim un

    0 comentarii

  • Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata ,pane

    Trecem carnea prin masina de tocat. Taiem dovleceii in rondele de circa 1 cm inaltime. Indepartam,folosind un cutit,miezul dovleceilor. Carnea tocata o amestecam cu ceapa si mararul taiate marunt. Incorporam oul,adaugam sare si piper dupa gust

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: