festivalul blogurilor gustoase

1270
retete

» » Borsuri si Ciorbe

Borsuri si Ciorbe

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Ciorba de sfecla cu fasole

    Fierbem sfecla data pe razatoare in apa cu sare, piper boabe, o foaie de dafin, otet. Cand sfecla e fiarta pe jumatate, se adauga celelalte legume date pe robot sau pe razatoare. Fasolea muiata 10-12 ore, se fierbe schimband de 3 ori apa calda. La final,

    15 comentarii

  • Bors rosu cu afumatura

    Rad sfecla pe razatoarea mare, o dau la fiert in apa rece cu sare si otet.Dupa 15 minute adaug ceapa,morcovul, ardeiul,telina,pastarnacul date pe razatoare sau pe robot. Separat fierb coastele afumate.Trebuie sa fiarba foarte bine,pana se poate dezosa

    9 comentarii

  • Bors cu ciuperci pleurotus

    Incingem uleiul in vas, adaugam legumele date pe razatare sau la robot.Unduim impreuna 5 minute, adaugam apa,lasam sa fiarba 15 minute.Intre timp curatam, spalam si tocam marunt ciupercile.Le adaugam in vas la fiert impreuna 15 minute, apoi adaugam zarzavatul

    7 comentarii

  • Bors de legume

    Se curata ceapa si se taie marunt; cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi. Devleceii si morcovii se curata de coaja; jumatate din dovlecei se taie cubulete si jumatate se rad pe razatoarea mare; jumatate din morcovi se taie rondele si restul

    2 comentarii

  • Ciorba de burta

    Carnea cumparata din supermarket este curata si taiata. O scoatem din punga si o spalam in cateva ape dupa care o punem la fiert circa 30 - 40 de minute. Separat curatam tot zarzavatul, il punem la fiert cam 45 de minute si apoi il pasam (eu una nu il

    32 comentarii

  • Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

    Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza. Se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute. Legumele se curata, se spala si se taie: ardeii cubulete, ceapa

    11 comentarii

  • Ciorba de fasole

    Moi fasolea cateva ore, fierb cate 5 minute in 3-4 ape, apoi le fierb 20 minute in oala sub presiune, in care adaug un mrcov, o ceapa,o radacina de pastarnac. Separat calesc o ceapa, adaug radaciile fierte cu fasolea date pe razatoare, zeama in care au

    17 comentarii

  • Ciorbita usoara

    Dai un clocot pulpelor, versi apa, le speli si le dai la fiert in apa cu sare. Spumuiesti, adaugi ceapa, morcovul si telina. Cand pulpele sunt aproape fierte, le scoti din supa pe care o strecori. Adaugi gogosarul si ceapa verde tocate marunt, lasi sa

    12 comentarii

  • Ciorba Radauteana

    Punem mai intai carnea la fiert intr-o oala de 6litri si intre timp curatam si spalam tot zarzavatul pentru ciorba.Dupa ce am spumuit(am luat spuma la ciorba),punem zarzavatul peste carnita,sa fiarba.Dupa ce a fiert zarzavatul il scoatem si il bagam la

    30 comentarii

  • Ciorba de varza

    Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. Ardeiul se taie cubulete. Un morcov se taie rondele, ceilalti morcovi se dau pe razatoare sau se pun in robotul de bucatarie. Rosiile se taie marunt sau se pun in robotul de bucatarie. Varza se taie

    2 comentarii

  • Ciorba de varza cu afumatura

    Se curata ceapa, morcovul, ardelul se spala, apoi se tau marunt ceapa si ardelul, iar morcovul l-am dat prin razatoarea mare. Intr-o oala punem putin ulei unde adaugam ceapa, morcovul, si ardelul peste care punem putina boia si lasam sa se incalzeasca

    7 comentarii

  • Ciorba de urzici

    Legumele se spala bine si se taie cubulete si se pun la fiert. Urzicile se curate bine si se spala, apoi se pun la fiert separate. Cand incep sa fiarba se strecoara si se taie marunt. Dupa ce s-au tocat urzicile se adauga peste legumele care fierb, apoi

    3 comentarii

  • Ciorba de perisoare cu legume deshidratate  

    Puneti la fiert legumele deshidratate in 3 litri de apa rece cu putina sare. Spalati orezul si lasati-l sa stea in apa rece la inmuiat, sa se umfle putin. Intre timp curatati si spalati ceapa si cartofii. Taiati cepele in doua si feliati-le foarte subtire.

    7 comentarii

  • Ciorbita de pui

    Dupa ce dau un clocot la carne, schimb apa. Spumuiesc, adaug legumele.Dupa ce au fiert carnea si legumele, strecor supa, adaug zarzavatul de la borcan si taiteii fierti separat in apa,sare si putin ulei. Condimentez, acresc cu bors.Servim ciorbita calda,

    8 comentarii

  • Ciorba de vitel cu legume congelate  

    Puneti carnea bine spalata la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa rece cu putina sare. Intr-o alta oala puneti uleiul si legumele, asa inghetate cum le scoateti din congelator, eventual mai tocati ardeiul rosu, daca sunt bucatile mai mari. Curatati

    11 comentarii

  • Bors de cartofi cu coasta de porc afumata

    Portionam carnea,o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala de 6l cu cel putin 3 l de apa.Separat curatam si spalam toate legumele si apoi le taiem.Dupa ce am luat spuma de la carne o lasam sa fiarba bine.Punem legumele taiate sa fiarba.Spalam patrunjelul

    18 comentarii

  • Ciorbita din gaina Tunisian

    Punem uleiul de masline in cratita, curatim ciapa o taiem in cuburi mici si o punem in cratita cu ulei,apoi puneti la prajit timp de 10min. dar aveti grija sa nu sa se arda. Intre timp taiem rosia in cuburi mici, cind capa e gata adauga si rosia cu pasta

    7 comentarii

  • CIORBA DE PESTE TARANEASCA

    Zarzavatul se curata,se spala,se toaca cubulete,se da prin razatoare sau se taie pestisori si se pune la fiert in apa rece.Cand zarzavatul este patruns se adauga orezul ales si spalat foarte bine. Se curata pestele,se scoate osul amar de la cap,iar dupa

    35 comentarii

  • Ciorba de perisoare

    Puneti la fiert cartoful taiat cuburi, morcovul rondele, fasolea verde taiata fasii si o ceapa tocata marunt(eu am pus ceapa taiata pe jumate si un fir de ceapa verde taiat). Pentru a prepara perisoarele puneti carnea tocata intr-un vas incapator peste

    0 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: