festivalul blogurilor gustoase

1020
retete

» » Supe de legume

Supe de legume

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Gazpacho

    Gazpacho este o "supa de rosii" tipic spaniola,nelipsita de pe mesele lor mai ales pe timpul verii.Se pregateste in numai 10 min,fara foc si numai cu ingrediente sanatoase.Se curata si se spala bine toate legumele,se taie bucatele mai micute,se pun intr-un

    11 comentarii

  • Supa de legume cu pui by copilou

    Se spala bine legumele, apoi se curata si se taie, morcovul si pastarnacul mai mare, iar restul se taie cubulete, inafar de ceapa care ramane intreaga si se scate la final. Se pune apa la fiert in care se pune grasinea sau pulpele de pui, cand incepe

    11 comentarii

  • Supa de conopida

    Curatati si spalati legumele. Puneti la fiert in 2 litri de apa rece cu concentratul conopida taiata buchetele si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute. Tocati marunte cepele, pastarnacul, morcovul, cartoful si cate jumatate din fiecare ardei. Adaugati

    12 comentarii

  • Supa de dovleac cu legume in dovleac  

    Taiati dovleacul in cateva felii mai grosute (pastrati capatul rotund pentru a face din el un castronel) si curatati-le de coaja. (vezi video) Scobiti toate feliile de partea cu seminte, apoi tocati-le cubulete (ca si crutoanele). Curatati restul legumelor

    9 comentarii

  • Supa crema de legume cu crutoane picante  

    Se curata legumele, se spala, se taie bucati mari si se pun la fiert in 2,5 litri de apa rece cu putina sare si 10 ml ulei. Dupa 25 minute se adauga zaharul, se lasa sa se racoreasca putin si se mixeaza cu un blender (vezi video). Separat puneti la clocotit

    18 comentarii

  • Bors cu zdrente

    Pulpele se pun la fiert,in apa rece, se spumuieste supa, se adauga ceapa si radacinoasele. In alta oala, se pun la fiert in apa clocotita zarzavaturile tocate marunt: loboda, spanacul, ceapa verde ,2 linguri ulei, leusteanul. Cand carnea este fiarta,

    13 comentarii

  • Supa crema de dovleac cu ghimbir

    Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici. Se pun intr-un vas toate legumele si se calesc impreuna cu untul pentru

    0 comentarii

  • Supa de rosii

    Se oparesc rosiile in acel litru de apa, se decojesc si apoi se maruntesc la robot sau se trec prin masina de tocat fiecare cum doreste (eu am dat si putina verdeata prin masina pe care am pus-o de la inceput). Morcovul se da prin razatoare pentru o culoare

    0 comentarii

  • Supa De Pui Cu Taitei De Casa

    Se pune puiul la fiert in apa cu un praf de sare. In timp ce puiul se fierbe faceti taiteii: puneti faina intr-un bol si spargeti oul, adaugati un praf de sare. Faceti coca din oul si faina, apoi presarati faina pe o suprafata plana si intindeti aluatul

    2 comentarii

  • Supa de zarzavat cu conopida (reteta de la bunica)

    - Se curata ceapa, morcovii si telina. - Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pe razatoare (mica sau mare, nu conteaza). Pot fi taiate si cubulete. - Mai intai se pune ceapa la calit in putin ulei, iar dupa ce s-a inmuiat se adauga si

    3 comentarii

  • Supa de taitei cu carne

    Am curatat legumele, le-am spalat apoi intr-o oala am pus apa si cand a dat in clocot,am pus morcovi taiati in patru, ceapa intreaga, telina taiata in bucati mai mari. (Am pus mai multe legume la fiert pt.ca imi place ca supa sa fie concentrata, propri-zis

    4 comentarii

  • Supa crema de dovleac cu spanac

    Curatam si spalam legumele dupa care le taiem in bucatele potrivite. Intr-o oala punem 3 linguri ulei de masline iar cand incepe sa friga punem usturoiul tocat marunt si il lasam pana isi schimba culoarea. Adaugam legumele, lasam 4-5min. la foc moderat

    5 comentarii

  • Ciorba de dovlecei

    Curatam si spalam legumele. Intr-o oala, punem jumatate din ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt si punem pe flacara, la foc mic. Intre timp dam pe razatoare morcovul, patrunjeii si telina si le punem in oala. Tocam ardeii si frunzele de praz si

    5 comentarii

  • Supa crema de ciuperci

    Se pune ceapa tocata marunt la calit in ulei , peste ea se pune morcovul si telina si se lasa sa se caleasca vreo 5 minute. Apoi se pun ciupercile si se lasa sa fiarba in zeama lasata de ciuperci vreo 10 minute dupa care se pune apa si se mai lasa sa fiarba

    8 comentarii

  • Supa de rosii cu verdeturi si zdrente de ou  

    Dupa imbuibarea de sarbatori (fripturi, droburi, sarmale) am simtit nevoia de ceva mai usor, fresh si acrisor. Am dat o raita prin camara, prin gradina si pe la cuibare. Am adunat cateva sticle de bulion, un brat de verdeturi fragede si o poala de oua

    5 comentarii

  • Supa de rosii cu dovlecei  

    Taiati rosiile bucati mai mari si puneti-le la fiert in 1.5 litri apa impreuna cu dovlecelul taiat bucati, cepele intregi si pastarnacul. Adaugati sare, zahar, uleiul si concentratul si lasati la fiert la foc mic 15 minute. Scoateti pastarnacul si dupa

    16 comentarii

  • Supa de rosii cu taitei sau flechite  

    Se spala rosiile, se taie bucati mai mari scotandu-se cotoarele si se toaca ceapa mai mare. Se pun la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic, aproximativ 20-25 minute. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se mixeaza, dar nu prea mult,

    9 comentarii

  • Rulouri de piept de pui cu cartofi  

    Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de masline se bat ambele bucati, nu prea tare, cam 25 x 15 cm bucata. Se

    13 comentarii

  • Supa crema de ciuperci

    Ceapa si radacinoasele curatate, spalate, taiate cuburi, le calim in ulei cateva minute, dupa ce s-au aurit, adaugam 1cana cu apa iar cand incepe sa fiarba punem ciupercile curatate si taiate; lasam sa fiarba 30de minute, strecuram, pasam totul cu blenderul

    0 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: