Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite.
Iepure cu praz si masline, la cuptorDrojdia impreuna cu zaharul o dizolvam in putin lapte caldut si o lasam 10 minute acoperita.
Tarta cu ceapaSe spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.
Mancare de fasole boabe cu cabanosi, la slow cooker Crock-PotSe spala pieptii de pui si se taie in doua.
Pui cu orez, mazare si trandafiri din mereSe fierbe puiul in apa cu putina sare si o lingura de ulei, se ia spuma lasata de carne.
Ciorba de pui cu cartofi si legumeSe pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul.
Zeama de pesteSe curata ceapa si se mixeaza, se adauga hribii mixati, morcovul mixat, orezul, crupele spalate cu apa rece.
Ardei umpluti cu crupe si hribi - reteta de postSe foloseste o rata intreaga, se curata bine.
Rata umpluta cu mere, gutui, dovleac si cartofi la Crock PotSe caleste ceapa tocata marunt in putin ulei incins, se adauga morcovul ras, sarea, ciupercile spalate.
Sarmale in varza dulce, cu orez, ciuperci si fructe uscateNu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc.
Supa-crema de dovleacAm curatat si taiat legumele, apoi le-am pus intr-o oala la fiert.
Bors de cartofiSe coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul.
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru inceput am facut supa de pui.
Supa crema de dovleac cu marLa dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu.
Sarmale in dovleacPentru inceput, spalati dovleacul, il taiati in felii si il puneti la copt intr-o tava mare cu hartie de copt.
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padureSpalati gogosarii si coaceti-i pe tabla sau gratar.
Gogosari copti cu smantana la cuptorSe toaca morcovul, ardeiul si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru de apa.
Supa bulgareasca de linte si macrou afumatSe amesteca smantana cu ouale batute.
Budinca pain perdu cu branza –budinca brutaruluiSe toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga piper proaspat macinat.
Dal indian- mancare de linte rosieCartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu putina sare.
Mancare taraneasca de cartofi cu gogosari in sos de rosiiPregatim legumele, curatandu-le si spalandu-le, apoi le tocam in cuburi, respectiv rondele, dupa caz.
Ciorba de varza cu afumatura de porcCarnea am taiat-o si am pus-o la fiert timp de 1 h, spumam la nevoie.
Ciorba de vacutaCarnea o spalam si o punem la fiert separat, iar cand este cazul, o spumam.
Orez Basmati cu aripi de curcanCeapa se taie marunt si se caleste in ulei, intr-o cratita incapatoare.
Supa-crema de ciuperci si legume congelateSpalati cartofii si fierbeti-i in coaja.
Salata de cartofi cu maionezaIncep prin a va marturisi ca am 25 ani si este pt prima data cand fac zacusca.
ZacuscaCeapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare.
Tocana de legume la borcanIntr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta.
Gogosari la otetCoaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs.
Zacusca de vineteArdeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz.
Zacusca cu fasoleSe taie gogosarii in jumatati, se scot cotoarele, se taie in felii cam de 2-3 cm si se dau prin masina de tocat carne.
Bulion de gogosari cu ierburi aromateSe spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat.
Zacusca cu ciuperciPentru ca e sezonul legumelor si perioada perfecta pentru a ne umple camara cu bunatati de tot felul, am pregatit aceasta...
Tocana de legume cu orezLegumele se curata si apoi se spala.
Tocana de legume cu orez pentru iarnaSe curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin.
Salata in straturi pentru iarnaSe spala toate legumele, apoi morcovul curatat se taie rondele.
Ardei umpluti cu struguriSe baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte.
Ardei umpluti cu varza si morcoviSe coc vinetele, se lasa la scurs si racit, se curata.
Zacusca de vinete si ardeiDesfacem conserva de legume asiatice (contine muguri de fasole mung, muguri de bambus, ciuperci Mu-err, mini stiuleti de...
Stir Fry VitAsia cu legume si taitei de sticlaIn castron se pun cartofii fierti, curatati de coaja si taiati cubulete sau rondele.
Salata orientala cu tonLegumele curatate, spalate, taiate, se pun intr-un vas, pe foc, cu apa si putina sare.
Supa crema de cartofi dulciTaiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs.
Turnulete de pui, vinete si dovleceiDovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime.
Dovlecei pane cu branza de vaciVanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie.
Vinete pane in crusta crocantaSpalam si curatam legumele, apoi le tocam cubulete si/ sau felii.
Ciorba de castraveti murati cu scaricica afumataIntr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita.
Tapas cu jambonIntr-un bol amestecam branza de vaci cu telemeaua data prin razatoare, untul moale la temperatura camerei.
Mini ardei umpluti cu branzaSe toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare.
Supa de legume cu lapte de caju-reteta de postSe curata ceapa si se taie marunt.
Mancare de legume cu orez
Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise