Pregatesti intai maiaua din drojdie.
Supa crema de dovleac servita in paineIepurele se spala, apoi se portioneaza.
Iepure cu vegetale si smantanaCeapa si prazul curatate, tocate marunt, se pun la calit in untura.
Ciorba de iepureSe pun intr-o tava 2 linguri de ulei.
Copanele de pui cu orez cu ciuperciMai intai, vom spala bine orezul in mai multe ape.
Sarmalute in foi de hreanSe taie cartofii in felii destul de groase.
Cartofi noi inabusiti, cu salata de varzaSe toaca ceapa, se rade fin morcovul.
Ciorba de varzaSupa de rosii cu orez, este, desigur, una din supele care le putem face cat mai des.
Supa de rosii cu orez si legume pasateSe curata carnea de pielite.
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautSe spala pieptul de pui.
Supa picanta cu dovlecel si ciuperciSe taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata.
Rata gotica umpluta cu carnati afumatiSe toaca ceapa si se pune la prajit.
Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs.
Supa mexicana de rosii cu galuste de malaiPunem supa la fiert si cand da in clocot, adaugam pastele.
Supa de verdeturiSe pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure.
Stufat de iepureSe curata ceapa, se toaca si se pune la prajit.
Ciorba de fasole verdeIn vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg.
Paste cu sos de ciuperci galbioriSe pune fasolea curatata, spalata, intr-un vas cu apa.
Bors cu fasole rosieCiorba de perisoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe.
Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspeteSe caleste ceapa tocata marunt, in putin ulei incins.
Ciorba de cartofiIn vasul in care doriti sa pregatiti ciorba, se calesc in putin ulei incins, ceapa, frunzele de ceapa verde.
Ciorba de fasole verdeSe clateste carnea si se pune la fiert.
Bors cu afumatura si prazSe cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea.
Piept de rata gotica cu sos de afinePentru inceput, se prepara pieptul sau pulpele dezosate.
Salata de cruditati cu carne de puiCe poate fi mai bun decat o ciorba de salata verde cu afumatiura, smantana, boia si galbenusuri? Reteta ardeleneasca pe care...
Ciorba de salata verde cu afumatura, smantana si boia- reteta ardeleneascaPunem fasolea la inmuiat in apa, toata noaptea.
Supa de fasolePunem ulei in cratita si lasam sa se incinga.
Mancare de fasole verdeSe taie pieptul de curcan in bucati potrivit de mari.
Ciorba de curcanCuratam ceapa si morcovii, apoi ii spalam.
Musaca de cartofi cu carneIntr-un vas, se amesteca carnea, parmezanul, ouale, pesmetul, busuiocul tocat, nucsoara, sare si piper.
Dovlecei umpluti cu carnePieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert.
Supa crema cu piept de curcanReteta simpla de ardei copti la borcan.
Ardei capia pentru iarnaSpalam si curatam ceapa, salata si rosia.
Salata de maiEste un aperitiv gustos si foarte delicios.
Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled Kibbeh )Spalam si curatam ficatul de pielite.
Tocanita de ceapa cu ficat de vitelIn oala cu ulei, se calesc ceapa, ardeiul.
Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verziTaiem pieptul de pui bucatele mici si il punem la fiert, in apa rece cu sare.
Supa cu taiteiMai intai ne vom ocupa de iarba grasa.
Tocanita de iarba grasa (baqleh)Se pune in oala, ulei, apoi toate legumele taiate cubulete mici.
Ciorba cu perisoare de curcanTocam carnea si odata cu ea ceapa, usturoiul si patrunjelul verde curatate si spalate.
Drob umplutCarnea portionata, spalata, uscata, condimentata, se amesteca cu ulei, intr-un vas.
Stufat de iedIn vasul cu ulei, se pun legumele curatate.
Supa crema de urziciSe taie carnea in bucati potrivit de mari.
Bors de mielMixezi ouale intregi pentru cateva minute.
Chec cu naut si spanacReteta delicioasa de terina de legume cu sunca si oua de prepelita o prepar mereu pentru mesele festive. Se face simplu si...
Reteta delicioasa de terina de legume cu sunca si oua de prepelitaKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise