Este o mancare de sezon cu legume proaspete, ce contine o multime de vitamine, minerale, proteine.
Vinete la cuptor, cu garnitura de orez si legumeDupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un...
Ciorba de legume si ciuperci proaspeteSe feliaza vanata pe verticala, se pun feliile in tava de la aragaz in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru...
Rulouri cu vinete si piept de puiSarmalutele "yalangi", sunt foarte gustoase si apetisante.
Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti)Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata.
Chiftele din cartofi noi cu mararSe curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline.
Ciuperci cu usturoi-reteta de postPune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia.
Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza fetaCarnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite.
Tocanita de carne cu legume si piure de cartofiIntr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline.
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurdaPunem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de...
Bors de mielLegumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete.
Ciorba de dovleceiSe pun la fiert maruntaiele de la miel cu apa, sare, piper, foi de dafin.
DrobPentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant.
Supa crema de spanac si coaste de mielOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde.
Ciorba de mielCarnea se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne.
Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaitaIn oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45 de minute.
Ciorba de urzici cu smantanaCarnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece.
Bors cu carne de mielPune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci).
Orez cremos cu parmezanSpeli legumele si le tai felii.
Salata indragostitaSe spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete.
Barcute inamorateSe curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci.
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumaturaDovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati.
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orezCartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare.
Timbale de fasole si spuma de suncaSe curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt.
Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizateSe curata cartofii, se spala si se taie in cubulete.
Supa crema de legume si ardei coptSe curata broccoli in buchetele, se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare.
Supa crema de broccoli cu sticksuri de baconSe desface brocoli in bucatele mai mici, se spala si apoi se pun la fiert in apa clocotita.
Sufleu de brocoliIntr-o tigaie incinsa, punem baconul si il sotam 1 minut.
Spanac cu oua si mozzarella, la cuptorPentru aluat: se amesteca untul sau margarina cu faina.
Tarta de primavaraSe curata ardeiul spalat de cotoare si samburi.
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiSe fierb cartofii in coaja, in apa cu sare.
Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porcSe curata ceapa si se taie marunt.
Muschiulet de porc, cu umplutura de ciuperci si sos de rodiePreparam legumele in aspic.
Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspicSe fierbe rata, fiind crescuta la curte este mai tare carnea.
Rata pe mix de varzaSe curata toate legumele, se spala, se taie, apoi se pun intr-un vas cu apa si 1 lingurita cu sare pe foc.
Supa crema de napiCeapa se taie solzisori si se caleste in ulei.
Ciorba cu carnati de bereTaiem ceapa si usturoiul julienne si le calim in ulei de masline, atat cat sa se inmoaie.
Supa crema cu spanacAvocado trebuie sa fie moale ca sa-l putem desface.
Guacamole-pasta de avocadoCeapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutAmestecam intr-un bol usturoiul dat prin presa cu sarea, boiaua, piperul, ulei si condimentele cu cafea.
Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarinSpalam andivele, curatam primele frunze si scobim cotorul.
Barcute de andive umplute cu salata exoticaPieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie.
Chiftele frantuzestiPestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime.
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orezTerina de cascaval si rulada de carne sunt aperitive delicioase si aspectoase.
Terina cu legume, cascaval si sunca afumata din piept de curcanParjoalele moldovenesti, sunt de fapt chiftelute obisnuite din carne tocata.
Parjolute moldovenesti in sos, cu garnitura de piure de cartofiInainte de a trece la prepararea supei noastre, sa va fac cunoscute cateva informatii utile.
Supa de ghebe cu legume (proaspete)Se fierb cartofii in apa cu sare.
Cartofi umpluti cu branza si piept de pui afumatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise