Terina de cascaval si rulada de carne sunt aperitive delicioase si aspectoase.
Terina cu legume, cascaval si sunca afumata din piept de curcanParjoalele moldovenesti, sunt de fapt chiftelute obisnuite din carne tocata.
Parjolute moldovenesti in sos, cu garnitura de piure de cartofiInainte de a trece la prepararea supei noastre, sa va fac cunoscute cateva informatii utile.
Supa de ghebe cu legume (proaspete)Se fierb cartofii in apa cu sare.
Cartofi umpluti cu branza si piept de pui afumatPulpele spalate si zvantate se subtiaza cu lama unui cutit.
Rulouri din pulpe de pui cu prosciutto si patrunjel verdeCarnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare.
Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru 5 minute.
Ciupercute cu oua ochiuriSe curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci.
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelitaSe spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare.
Tocana de ciuperci cu aripioare de puiConopida spalata se rupe in buchetele mici.
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de meiSe spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja.
Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasareConopida se spala si se desface in buchetele care se baga in apa fiarta cu sare.
Sufleu de conopida cu ciuperciSe incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul).
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verdeSe amesteca ingredientele pentru marinada.
Prepelite marinate, la cuptorVarza murata se spala si se stoarce bine, apoi se taie frunzele pentru sarmale.
Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porcPulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza.
Rulouri jambonate din pui umplute cu pruneSe spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja.
Salata de pui cu maionezaSe taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici.
Mancarica de dovleac placintarSe spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante.
Ciorba de potroaceAtunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi...
Varza cu carne de pui, la cuptorPentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza.
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varzaSe spala bine pieptul de pui.
Friptura de curcan cu legume si sos de rosiiSe incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare).
Supa crema de dovleacSe fierbe nautul si se scurge de apa.
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumaturaFeliile de carne se bat cu ciocanul pentru snitele.
Escalop de porc cu ciuperci de padureFasolea se curata de impuritati.
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paineKushari este o reteta vegetariana egipteana.
Kushari (reteta de post)Desigur, borsul de fasole in regiunea Moldovei, se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului.
Bors moldovenesc cu fasole, ca la mama acasa (de post)Se toaca ceapa, prazul si tija de apio marunt si se calesc in putin ulei de masline.
Supa crema de brocoli, telina apio si praz, cu baconSe curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei.
Tocanita de mazare noua si codSe spala arpacasul si nautul si se pun la fiert in apa cu sare.
Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocantSe amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea.
Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxellesFasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat.
Mix de fasole batutaIn vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate.
Supa crema de mazare cu jambonSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare.
Curry de naut cu conopidaSe pune untul intr-un vas pe foc.
Supa crema de linte cu usturoiTaiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline.
Supa crema de legume cu fasole verdeSe pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare.
Ciorba de puiConopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt.
Salata de conopida cu carne de curcanLegumele le curatam de coaja.
Ciorba de gulie cu cartofiFasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte.
Ciorba de fasole verde si fasole boabeSe pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza.
Placinta cu carneSe pun porumbeii la fiert, cu apa si putina sare.
Supa de porumbeiSalata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa.
Ciorba de salata verde cu omletaTaiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte.
Veggie BurgersCeapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoarea mare.
Paste tricolore cu masline si sos
Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise