63
retete

»

Retete traditionale din Belgia

  • Hachis Parmentier

    Fierbeti cartofii, adaugati un cub de unt, sare, piper si putina nucsoara si ii pasati. Adaugati laptele si oul si continuati sa pasati

    1 comentariu

  • Carbonada (mancare

    Carbonada – un fel de mancare specific regiunii flamande a Belgiei, foloseste un ingredient special - berea. Reteta am primit-o de

    2 comentarii

  • Iepure cu prune

    Incepem cu zaravatul pe care il taiem marunt iar morcovul in rondele,eu il prefer asa, ciupercile curatate si feliate.Se portioneaza

    3 comentarii

  • Rundstong met madeirasaus

    Se pune limba la fiert impreuna cu ceapa, prazul,morcovii si foile de dafin,se pune apa de trei degete deasupra limbii. Se lasa la fiert

    7 comentarii

  • Pui in bere

    Fiecare etapa a Turului Frantei trece printr-o regiune caracterizata si de savoarea culinara locala … Comentatorii Eurosport prezinta

    10 comentarii

  • Stofvlees(Tocanita

    Inainte de a-mi pregati ceapa si ardeiul,am pus carnea cu sare,piper negru si cimbru(nu de asta din comert,de la mine din gradina si

    4 comentarii

  • Tocanita de vita

    Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa pana se inmoaie si devine transparenta. Separat,

    0 comentarii

  • "Chocoladetaart"-Tort

    Reteta e inspirata de la un cunoscut bucatar aici in Belgia "Piet Huysentruyt",doar am schimbat un pic cantitatile,de fapt le-am adaptat

    5 comentarii

  • Tort de ciocolata

    1) - Blatul: Separam albusul de galbenus de la oua. In albusuri bagam un varf de cutit de sare si mixam. Adaugam zaharul vanilinat

    2 comentarii

  • Homar Belle-Vue

    Se face o supa cu ingerdientele de mai sus,ceapa taiata in doua,morcovii si selder tot la fel taiate in doua sau trei,important se pune

    3 comentarii

  • Soufflé de brocoli,

    Se spala legumele, se desface conopida si broccoli buchetele, dovleceii se taie felii. Se opareste conopida si broccoli in apa cu sare

    4 comentarii

  • Aardappelkroketten-Crochete

    Aceste crochete sunt foarte populare aici in Belgia,de altfel precum cartofii prajiti(frites),sunt bune si cele din magazin mai ales

    8 comentarii

  • Tomaat garnaal(rosii

    Se taie fundul la rosii si se scoate miezul,curatind cit mai bine de zeama rosiei.Intre timp se prepara sosul amestecind cele 4 componente

    6 comentarii

  • Volovan acompaniat

    Se pune puiul la fiert impreuna cu ceapa taiata in doua,foile de dafin si morcovul,nu uitind de pus sare.Se lasa la foc iute pina da

    6 comentarii

  • Salata de andive

    Se spala cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa la racit. Andivele se spala, se

    0 comentarii

  • Macaroane cu branza

    Puneti apa cu putina sare la fiert si gatiti macaroanele. Cand sunt gata le spalati bine sub apa rece si le lasati la scurs. Intr-o

    13 comentarii

  • Supa de ceapa cu

    Incingeti untul si caliti ceapa taiata solzisori timp de 15 de minute la foc mic amestecand din cand in cand. Adaugati apa, cimbrul

    3 comentarii

  • Supa de dovlecei

    Taiati toate legumele in cuburi maricele si zdrobiti usturoiul cu lama cutitului. Incingeti uleiul si caliti ceapa, usturoiul si cartofii

    0 comentarii

  • Varza de bruxelles

    se curata varza de Bruxelles de foitele exterioare, se scoate cotorul cu un cutit ascutit, se spală si se pune la fiert in apa clocotita

    2 comentarii

  • Stek con salsa pimenta(muschi

    Eu prajesc carnea cu margarina,cine nu are poate sa faca cu ulei dar sa incerce sa nu puna mult o sa strice gustul la sos.Deci cind

    4 comentarii

  • Creveti a la Franky

    Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca aveti congelati ii lasati la descongelat

    13 comentarii

  • Sparanghel Mimoza

    Daca folositi varfuri de sparanghel mic asa cum am folosit si eu il spalam si il punem direct la fiert in apa cu sare. In cazul sparanghelului

    1 comentariu

  • Trufe de ciocolata

    Ciocolata neagră a fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri ca fiind un afrodiziac desăvârșit. Se spune că zeițele

    0 comentarii

  • Bilute in sos de

    - Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati bine carnea cu cimbrul, rozmarinul,

    0 comentarii

  • Varza de bruxelles

    Varza de bruxelles se curata, se spala si se taie in doua, sau le puteti lasa intregi. Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline se

    0 comentarii

  • Muschi de porc cu

    Condimentati carnea pe ambele parti cu putina sare si piper. Intr-o tigaie/craticioara ( Nu de telfon si nu mult mai mare decat carnea.

    4 comentarii

  • Stoemp de legume

    Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara, fierbeti morcovii impreuna cu cartofii. Fierbeti

    0 comentarii

  • Supa- crema de chicons

    se scoate cotorul amar de la chicons. Se toaca ceapa, se taie andivele in rondele potrivite, cartofii se curata de coaja, se spala bine,

    0 comentarii

  • Macaroane cu bacon

    Se pune margarina la topit si cind e bine incinsa se pune baconul,cind a luat un pic de culoare se pune smintina si cit iei cu trei

    4 comentarii

  • Chec pufos cu mere

    Intr-un castron amestecati untul topit cu zaharul si zaharul vanilat. Mixati timp de 5 minute cu un mixer pana ce compozitia se deschide

    4 comentarii

  •   1   2   3 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: