Si saptamana aceasta va recomandam o minunata retetea pe care o puteti pregati cu usurinta, aripioare de pui picante cu...
Aripioare de pui picante cu piure de cartofiSalatele sunt bune. Sunt adorabile. Dar de multe ori, mai ales in perioada de iarna cand mancam legume de la supermarket,...
Iarna e vremea dressingurilor lui Jamie OliverFalafelul este un fel de chifteluta preparata din naut condimentat sau boabe de fava. Reteta e originara din Egipt si e un...
Despre falafelDaca esti intr-o vacanta in Italia, e pacat sa nu profiti de minunile culinare italienesti. Noi ti-am pregatit un mic ghid...
Ce trebuie neaparat sa gusti atunci cand pleci in ItaliaIncarcata cu vitamine, fibre, de un rosu aprins si dulce ca o para coapta, sfecla rosie nu este totusi mult prea gustata...
Sfecla rosie, un medicament naturalIata o reteta foarte simpla si extrem de rapida, care se face aproape batand din palme daca aveti la indemana orezul deja...
Creveti crocanti cu sos picantMarti, 24 noiembrie, la Palatul Sutu (Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti) are loc de la ora 16.00 o intalnire...
Retete de "mancari" din perioada interbelicaTofu - sau branza de soia, cum i se mai spune - se prepara din lapte de soia imbogatit cu un coagulant acid de tipul...
Tofu, perfect pentru toata lumeaAndivele au fost descoperite accidental in Belgia (Schaerbeek) pe la 1830. Sunt frunze de culoare alb galbuie cu un gust...
Salata de andive cu dressing din mustar Dijon, miere si gorgonzolaOriginea conopidei se pierde in timp dar se pare ca aceasta provine din Cipru, unde a fost numita la inceput „varza de...
Conopida - un buchet de sanatate in postAm ales saptamana aceasta pentru dumneavoastra o reteta delicioasa, dar in acelasi timp, usor de pregatit. Pulpele de pui...
Pulpe de pui cu ierburi la cuptorPentru ca in aceasta perioada de desfasoara concursul Knorr Punga Magica la care dorim sa premiem cele mai savuroase...
Friptura de porc la cuptorIn India, frunzele de curry se folosesc proaspete sau chiar prajite. Pudra de curry este folosita mai mult in bucataria...
Pui curry, reteta cu iz asiaticFestivalului „Zilele Cartii Europene”, eveniment desfasurat simultan in mai multe capitale europene are anul acesta...
Cartea in Bucate - Arta Culinara din Literatura in FarfurieMajoritatea oamenilor se dau in vant dupa dulciuri. De la copii pana la oameni in toata firea, trecuti bine prin viata, o...
Retete originale pentru dulciuri traditionale, marca Jamie OliverDupa dieta ,,raw” - greu de suportat – si cea ,,vegan” - similara postului ortodox -, cele cinci zile de mancat...
Jurnal de dieta - locavorMie imi plac ouale sub toate formele: facute zdrente, in ciorba; fierte bine, taiate felii si apoi bagate la cuptor, cu...
Ochiuri la cuptorPreparare: 1 ora, aproximativ 25 de bucati, moderat Coltunasii cu visine sunt febletea mea (mai ales atunci cand ma...
Aromele copilariei - ColtunasiPreparare: 5 minute, 2 portii, usor Mama este cel mai bun bucatar din lume! Am crescut cu torturi de bezea, cu...
Aromele copilariei - PuriceiPentru numarul special romanesc, ne-am gandit sa povestim retetele copilariei, cele pentru care e suficient sa pronunti...
Aromele copilariei - FrecateiSandra Marin ...pentru ca n-ai cum s-o ignori. Daca n-ai deschis pana acum cartea ei de bucate ) editata prima...
Motive pentru care iubim bucataria romaneascaIoana Hodoiu – Etnolog si Manager editorial Good Food Daca m-ar intreba cineva cum vad eu lumea satului de azi, m-as...
Romania - mereu surprinzatoare“Dupa cateva retete invatate de la mama, bunica sau vecina suntem pregatiti sa facem adevarate minuni in bucatarie si sa...
Maestrul bucatar Felicia ne sfatuiesteRevenim si saptamana aceasta cu o serie de recomandari ale unor carti despre arta culinara ce nu trebuie sa lipseasca din...
Zece carti pentru colectia ta gastronomica (in limba engleza)Venim de la cumparaturi incarcati cu produse. Le sortam, le punem in frigider si pe unele nu le folosim mult timp. Totusi,...
Misterele frigideruluiIn general romanii nu se dau in vant dupa mancarurile care nu au macar o farama de carne in compozitie. Cu siguranta ca...
Painea reinventata de Jamie OliverUnul dintre efectele crizei economice este acela ca "europenii prefera sa ia masa acasa“ si sunt mult mai atenti cu...
Trend gourmet: Sa cinezi acasaDaca stiti un macelar bun, cereti-i coasta sau spata de porc — este mai uniforma si mai usor de gatit. Rugati-l sa-i...
O noua reteta Jamie Oliver: Friptura de porc la cuptor cu sorici crocantAceasta salata isi are originile in Mexic, unde un bucatar de origine italiana, Caesar Cardini, pus in situaţia de a pregati...
Salata lui Caesar cu pui!Ne-am gandit saptamana aceasta sa va facem cateva recomandari ale unor carti de bucate sau carti cu sfaturi in bucatarie...
10 carti pe care trebuie sa le ai in bucatariePainea proaspata nu ramane asa mult timp. Daca o cumperi dimineata, pana seara deja isi pierde din savoare. Noi am gasit...
Cum tinem painea proaspata mai mult timpArdeiul iute (Capsicum annuum), des folosit la preparatele picante, isi are originea in America de Sud si Centrala. Se...
Ardeiul iute - un deliciu picantUna dintre retetele preparate la restaurantul “Ginger” este cea de Peste tilapic cu curry si taitei de celofan. Amestecul...
Peste tilapia cu curry si taitei de celofanCa Radu Popovici este pasionat de bucataria asiatica nu ar trebui sa mai fie o surpriza pentru noi. Doar ca, de la a spune ca...
Aromele perfecte ale lui Radu PopoviciMulte dintre condimentele pe care le folosim in viata de zi cu zi pentru a da un gust deosebit mancarurilor noastre au...
Condimente cu proprietati terapeuticeTonul se gaseste prin mai toate supermarketurile si halele de peste. Exista mai multe tipuri: tonul de cea mai buna calitate...
O noua reteta Jamie Oliver: Ton fript cu coriandru si busuioc proaspatPentru weekendul acesta, v-am pregatit o supa de linte rosie, o reteta de pui cu mustar si bacon, o reteta de varza acra cu...
Idei de weekend - 22 octombrieLume, lume! A inceput cea de-a doua editie a Festivalului Blogurilor Gustoase! La acest eveniment gazduit de Gustos.ro sunt...
A inceput Festivalul Blogurilor Gustoase, participa si tu!De vineri, 16 octombrie, Jurnalul National editeaza o serie de douazeci de carti ale cunoscutului bucatar Jamie Oliver,...
Seria Jamie Oliver debuteaza saptamana aceastaFie ca tragem cu ochiul la un caras prajit, fie ca “furam” reteta de rulouri sandwich din paine araba sau cea de tarta cu...
Idei de weekend - 15 octombrieCu totii folosim lactate aproape zilnic, dar stim cum se pastreaza ele in timp adecvat? Produsele lactate care nu sunt...
Cum pastram lactateleLeurda, nativa din Europa Centrala si de Vest, are denumirea in limba latina de allium ursinum, adica usturoiul ursului.
Leurda, condimentul uitat al europenilorLi se mai spuneau si "merele de aur", si sunt printre primele fructe aparute in retete. De peste 4.000 de ani, gutuiul creste...
E timpul gutuilorPentru weekendul acesta, v-am pregatit o portie de tocanita de vitel cu fasole la ceaun, urmat de tagliatelle cu sfecla si...
Idei de weekend - 8 octombrieBaclavaua e un desert foarte dulce si popular in locuri care erau, pe vremuri, sub dominatia Imperiului Otoman, in Asia si in...
Curiozitati despre baclavaBusuiocul (ocimum basilicum) a fost intotdeauna considerat o planta sacra. Tocmai de aceea, doar basileul avea dreptul sa o...
Tot ce trebuie sa stii despre busuiocAclimatizat rapid in Europa, dovleacul a reusit sa cucereasca relativ usor inimile occidentalilor pretentiosi. Interesant...
Dovleacul, sanatate cu un gust deliciosIn indoneziana si malaeziana, „nasi” inseamna orez gatit, iar „goreng” inseamna prajit. Nasi Goreng este, probabil,...
Nasi GorengNu stiti ce sa gatiti in acest weekend? O salata? O friptura? Un desert usor de preparat? Sa vedem despre ce s-a mai scris pe...
Idei de weekend - 1 octombrieVinurile pot completa perfect o mancare sau o pot dezavantaja. De aceea este esential sa stim ce vinuri se potrivesc fiecarei...
Cinci tipuri de vin si cu ce mancaruri se potrivesc eleBucataria jamaicana include un amestec de influente ale indigenilor de pe insula, dar si ale spaniolilor, britanicilor,...
Secretele bucatariei jamaicane
Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise