322
retete

» » Spania

Retete traditionale din Spania

  • Sepie cu sos verde

    Se spala bine sepia si se cresteaza cu cutitul in forma de romburi.Se pune intro tigaie cu 2,3 linguri de ulei de masline si se rumeneste

    3 comentarii

  • Tortilla spaniola

    Se curata cartofii,se spala si se taie in felii mai subtiri.Ceapa se curata si se taie solzisori.Se pune tigaia cu ulei la incins si

    17 comentarii

  • Paella cu fructe

    Punem intr-o cratita uleiul de masline , ceapa si usturoiul taiate marunt se pun sa se caleasca ,cand au devenit sticloase se adauga

    23 comentarii

  • Gazpacho

    Gazpacho este o "supa de rosii" tipic spaniola,nelipsita de pe mesele lor mai ales pe timpul verii.Se pregateste in numai 10 min,fara

    12 comentarii

  • Oua cu carnati si

    Ciupercutele se curata,se spala si se toaca marunt.Se calesc in 2,3 linguri de ulei de masline timp de 10 minute la foc iute.Se adauga

    7 comentarii

  • Tocino de cielo

    Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min) si se lasa deoparte sa se raceasca

    31 comentarii

  • Omleta cu legume

    Reteta este pentru doua portii.Cartoful se curata si se fierbe in apa cu un praf de sare cca 15 min.Ardeiul se taie cat mai marunt si

    2 comentarii

  • Placintele cu ton

    Prepararea retetei dureaza cateva minute,asa ca mai intai aprindem cuptorul.Tonul se scurge bine de ulei,se adauga sosul de rosii(bulionul),si

    6 comentarii

  • Curry de curcan si

    Carnea de curcan se taie in bucatele mici, se pune intr-un bol si se acopera cu iaurt.Presaram curry deasupra si coaja de limette apoi

    8 comentarii

  • Fundite cu migdale

    Se incalzeste cuptorul la 220ºC.Foietajul se taie pe jumatate,iar apoi in 20 de suvite.Se intind usor de capete si se rasucesc de doua

    8 comentarii

  • Snitele de pui crocante

    Se curata usturoiul si se toaca marunt.Intr-un bol se amesteca uleiul de masline,ghimbirul,curry,usturoiul,vinul si puiul.Se amesteca

    2 comentarii

  • Crochete de bechamel

    Incepem cu prepararea sosului bechamel.Se pune untul la topit in oala in care o sa pregatim sosul.Se aduaga faina in ploaie si se amesteca

    14 comentarii

  • Tarta de mere cu

    Se indoaie marginile foietajului si se inteapa baza cu o furculita.Se pregateste crema,amestecand bine toate ingredientele.Se amesteca

    6 comentarii

  • Orez cu creveti

    Se curata ceapa si se toaca marunt.Se caleste in 3,4 linguri de ulei de masline pana prinde culoare.Se adauga ardeiul taiat suvite subtiri.Cand

    2 comentarii

  • Palmieri cu zahar

    Daca foietajul este congelat,il scoate din timp ca sa se decongeleze.Se intinde cu grija ca sa nu se rupa.Se incalzeste cuptorul la

    10 comentarii

  • Salata cu branza

    Feliile de branza se pun pe painea pita si se dau la cuptorul incins timp de 10-15min la 200ºc.Se spala salata si se rupe pe farfurie.Se

    0 comentarii

  • Gogosele de iaurt

    Este o reteta superrr simpla pe care o puteti prepara intr-o clipa.Intr-un bol se amesteca faina(eu am folosit faina pt aluat de pizza

    7 comentarii

  • Tarta by Alice85

    Luam o tava rotunda cu diametrul de 20 de centimetri o captusim cu hirtie de aluminiu si o ungem cu unt. Mixam biscuiti si adaugam

    16 comentarii

  • Lasaña

    Pastele le fierbem dupa intructiunile dupa ambalaj .Sunt care trebuiesc fierte ,altele doar trecute prin apa,….eu am trebuit sa le

    18 comentarii

  • Ansoa marinate cu

    Incepem cu prepararea pestelui.Eliminam capul si intestinele.Scoatem si sira spinarii si reducem in doua filete .Se procedeaza la fel

    3 comentarii

  • Crochete din peste(Pangasius)

    Punem si taiem marunt ceapa si usturoiul si le calim intr-o cratita antiaderenta cu 4 linguri cu ulei.Adaugam pestele taiat marunt

    6 comentarii

  • Pudin

    Punem stafidele la inmuiat cu coniac sau vin(30 min)-Punem laptele la fiert impreuna cu:smintina, betisorul de scortisoara ,coaja de

    8 comentarii

  • Potaje de acelga(tocana

    *Frunzele de cardon se spala si se taie in lung(fisii)*cirnatul de singe si chorizul se taie rondele*ceapa se spala si se taie codita*capatina

    5 comentarii

  • Crochete delicioase

    Carnea se scoate de pe oase se taie maruntel.ceapa se prajeste o data cu usturoiul dat prin razuitoare in uleiul de masline.intr-o

    11 comentarii

  • Canelones.

    acum incepem procesul de preparare. punem pe fiecare placa in mijloc cite 1 lingura din compozitie si rulam.In tava de la cuptor adaugam

    14 comentarii

  • perisoare in sos

    carnea se amesteca cu:patrunjelul tocat marunt,oul,pesmetul,1 catel de ustruroi taiat marunt,jumatate din ceapa taiata marunt,sare si

    6 comentarii

  • calamari umpluti

    se curata si spala calamarii , se scoate tentaculele si aripile.intr-o cratita cu ulei se prajeste ceapa si usturoiul taiate marunt,se

    5 comentarii

  • Tarta de branza

    Se sfarma biscuitii cu robotul de bucatarie sau cu mina pina devin un praf pe care il amestecam cu untul. Atentie untul nu se topeste! Se

    3 comentarii

  • Crema Catalana

    Se pune la fiert 400 ml de lapte impreuna cu coaja de lamiie, scortisoara si jumatate din cantitatea de zahar. Se lasa pe foc potrivit

    2 comentarii

  • Pui cu ciuperci de

    Pieptul de pui se taie in bucatele micute,se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste in 5 linguri cu ulei.Se scoate si se pastreaza

    7 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: