132
retete

»

Retete traditionale din Germania

  • Platou cu branzeturi

    Crema de branza se bate si se imparte in 2 boluri. Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii, usturoiul zdrobit si boiaua de ardei

    10 comentarii

  • Kartopffel-Eintopf

    Se curata cartofii,se taie felii rotunde,mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.Se fierb pana intra furculita in iei ,apoi se

    6 comentarii

  • Pflaumenkuchen mit

    Untul moale(nu topit)se freaca cu zaharul si praful de sare .Apoi pe rand se incorporeaza ouale si vinul ,iar la sfarsit faina si nuca.Se

    3 comentarii

  • Chec marmorat

    Se mixeaza untul moale cu 200 de grame de zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Adaugam un ou, mixam pana se incorporeaza in compozitie

    0 comentarii

  • Bananen Shoko Kuchen

    Curatam 3 banane si le mixam pentru a face un piure fin (putem sa le pasam si cu furculita ). Intr-un castron frecam untul cu zaharul

    6 comentarii

  • Țușpais de dovlecei

    Am tot auzit pe la noi prin Banat, mai ales la gospodinele de origine germana, ca fac țușpais. Am fost foarte curioasa ce inseamna

    5 comentarii

  • Prajitura din aluat

    Pentru a face aluatul,procedam asa:intr-un pahar se pune drojdia cu 3-4 lingurite de zahar(din cele 75 g) si cca 150 ml lapte caldut(din

    6 comentarii

  • Prajitura cu nuca

    Se face o maia din cubul de drojdie, o lingura de zahar, laptele si o lingura de faina, care se lasa la dospit la loc caldut, apoi se

    21 comentarii

  • Prajitura Cika (cu

    Se face un blat alb din ingerdientele de mai sus, se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Din lapte, amestecat cu cacao,

    11 comentarii

  • Pulpite de pui cu

    Carnea spalata si transata o uscam cu servetele de hartie , apoi o condimentam si o lasam asa 15 minute.Intr-un vas topim grasimea si

    0 comentarii

  • Gyros Taschen

    Se despica chiflele la un capat si se trece cutitul in interior pentru a forma o deschizatura ,gen portofel.Se pun chiflele in toaster

    4 comentarii

  • Briose

    Se mixeaza cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare.Intr-un castron mai mare punem in laptele caldut drojdia pentru a se dizolva.Acest

    10 comentarii

  • Pui imbatat in bere

    Spala pulpele, taie-le in jumatate apoi freacale bine cu amestecul de condimente (boia iute si dulce, cimbru, sare, piper si jumatate

    1 comentariu

  • Gerollt Überraschung

    Se bat ouale cu praful de sare ,ca pentru omleta. Morcovul se rade marunt sau se da la robot. Se zdrobesc cu cutitul catei de usturoi

    7 comentarii

  • File de peste prajit

    Acum vreo 2 saptamini,sotul meu a vazut la Euforia Cuisine,o mincare facuta de Jakob Hausman(asa parca il cheama;e bucatarul, german,care

    8 comentarii

  • Tort Delicia

    Pentru blat se bat spuma albusurile,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,faina si praful de copt.se toarna in forma de tort tapetata

    0 comentarii

  • Fursecuri cu anason

    V-am obișnuit cu scurte povestioare sau detalii referitoare la originea preparatelor pe care le găsiți pe blog, așa că nici de

    1 comentariu

  • Cartofi copti cu

    Spalati cartofii bine, intepati-i cu o furculita si coaceti-i in cuptorul incins la 200° timp de 45'-50' (depinde de marimea

    4 comentarii

  • Tort "Pădurea Neagră"

    Se pun la scurs visinele, sucul din compot se colecteaza intr-un vas. Cu grija, pentru a nu se zdrobi sau rupe visinele se scot samburii.

    19 comentarii

  • Paine rapida

    Preparare: Se amesteca intr-un vas: branza, zaharul, uleiul, sarea si oul. Cel mai bine cu o lingura de lemn sau cu telul. Intr-un

    4 comentarii

  • SPATZLE CU CIUPERCI

    Intr-o tigaie cu pereti inalti,punem putin ulei de masline la incalzit,apoi azvarlim ciupercile.Dupa ce ciupercile au lasat apa,punem

    7 comentarii

  • Rulada Laura

    Carnea batuta se face cu sare , piper si enibahar pe ambele parti. Pe o parte se unge cu mustar, se pun feliile de jambon, morcov, castravete

    12 comentarii

  • Pâinici Laugenbrot

    Eu v-am mai spus că ador aluaturile, modul lor de preparare... :) Pâinicile astea nu-s deloc greu de făcut și-s chiar mai speciale

    10 comentarii

  • Mar in foietaj

    Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm). Se decojeste marul si se inveleste intr-o

    2 comentarii

  • Stollen

    Untul il topim si il lasam sa se raceasca . Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea. Faina cernuta

    0 comentarii

  • Coaste de porc fripte

    Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator: Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se

    1 comentariu

  • Präjitura integrala

    Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se lasa deoparte pe farfurie. Se bat

    7 comentarii

  • Șmarn

    Intr-un castron se pune grisul, sarea, zaharul și oul, se amesteca bine si se adauga lapte pana ajunge la consisteta unui aluat de

    8 comentarii

  • Clatite cu bere

    Se bat cu telul cele 5 oua apoi se adauga laptele treptat, berea, faina amestecata cu praful de copt si uleiul . Compozitia sa fie ca

    2 comentarii

  • Torta in stil german

    Intai incalzim cuptorul la 160 de grade. Intr-un bol se pune ciocolata sfaramata si se toarna apa fierbinte si se amesteca pina ciocolata

    4 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: