109
retete

»

Retete traditionale din Rusia

  • Rulada de gaina

    In primul rind scoatem pielea de la gaini si avem grija sa no rupem pentru-ca vom avea nevoie de ia. Taiem carnea de pe oase, apoi

    8 comentarii

  • Salata cu gaina si

    Fierbem totul individual pieptul de gaina, morcovul,cartofii si oule. Cind sunt gata curatim legumele de coaja si oule . Pe un platou

    13 comentarii

  • Salata "Suba"

    Fierbem cartofii, morcovii si sfecla, apoi le taiem cubulete, si ceapa la fel si incepem primul strat punem cartofi, apoi morcov, ceapa,

    6 comentarii

  • Pateuri cu carne

    Incepem cu aluatul: Cernem faina intr-un bol, facem o gropita la mijlocul fainii adugam apa, sarea si untul care trebuie sa fie scos

    7 comentarii

  • Soleanca

    Taiem mezelurile fasii si le punem la fiert. Intre timp taiem legumele si le punem la calit in 2 lingurite de ulei. Dupa ce s-au calit

    5 comentarii

  • Tort pruna beata

    Puneti la inmuiat prunele uscate in alcool pentru 5~6 ore. Mixati ouale cu zaharul pana se mareste volumul de trei ori ( el trebuie

    11 comentarii

  • Pui a la Kiev

    Intr-un bol se pune untul, care trebuie sa fie moale, sarea, coaja si sucul de lamiae, usturoiul pisat marunt, ceapa verde si patrunjelul

    8 comentarii

  • Pulpe pane cu cartofi

    Pulpele se spala bine si se da jos pielea de pe ele.Se condimenteaza bine cu ce condimente preferati. Ceapa se curata , se toaca marunt(

    14 comentarii

  • Bors cu becon si

    Punem 3l. de apa intr-o cratita la fiert cit apa se va fierbe pregatim legumele, taiem beconul in cuburi mici sil punem in tigaie la

    5 comentarii

  • Oladi clatite rusesti

    In paharul cu lapte adaugam drojdia si amestecam pina va fi dizolvata. Intr-un vas cernem faina si adaugam laptele amestecam bine si

    7 comentarii

  • Cartofi cu carne

    Curatam de coaja cartofii si ceapa. Cascavalul il dam prin razatoare mascata. Tocam ceapa marunt. Cartofii ii feliem incat sa aiba mai

    19 comentarii

  • prajitura cu branza

    Intr-un castron se pun toate ingredientele pentru blat si se framanta bine.Se infasoara in folie si se da la rece 30 min. Ptr crema

    7 comentarii

  • Rulada din piept

    1 Se desface pieptul de pe gaina cu tot cu piele, se aranjeaza pe masa si se bate putin cat sa se moaie carnea. 2 Se presara cu

    19 comentarii

  • Salata Ruseasca de

    Toate legumele se fierb bine (cartofii trebuie fierți în coajă, după care se curăță coaja de pe ei). Ouălele se fierb tare

    10 comentarii

  • Salata pentru anul

    Salata Advent este specifica tarilor din vestul Europei si se pregateste de Craciun sau revelion. Va asigur ca merita incercata!

    0 comentarii

  • Tort lapte de pasare

    blatul: se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru

    36 comentarii

  • Acroshka

    Acroshka este o supa rece din bucataria traditionala rusa, in unele localitati din Rusia o mai numesc si braga . Braga se foloseste

    16 comentarii

  • Salata ruseasca de

    Cartofii si morcovii se spala bine, morcovii se curata, si se pun la fiert impreuna cu cartofii in coaja. Sfecla se poate folosi in

    0 comentarii

  • Blini, clatite rusesti

    1. Se cerne intr-un vas faina cu sarea.Se adauga ouale, untul/margarina topit(a) si 70 ml lapte si se amesteca.Se adauga drojdia dizolvata

    9 comentarii

  • Gogosi cu brinza

    Toate componentele se amestica(inafara de fructele uscate).In farfurie de toarna faina, se pune masa de brinza formata cu lingurita,

    16 comentarii

  • Coltunasi cu cartofi

    Pregatirea aluatului: Cernem faina intr-un bol, adaugam sare, praf de copt, apa si amestecam , trebuie sa obtinem un aluat mai

    10 comentarii

  • Bors ucrainesc

    Slanina o maruntim si o punem la prajit cind vedeti ca sa topit prajim in ea ciapa tocata marunt si un morcov dat prin razatoare. Intre

    2 comentarii

  • gogosele din orez

    Se fierbe orezul. drojdia se inmoaie in lapte caldut cu lingura de zahar. Maiaua se amesteca cu orezul si se lasa timp de 2-3 ore. Se

    4 comentarii

  • Lichior din visine

    Spalam si scoatem simburii de la visine. Punem visinele in sticle cu git larg si turnam zaharul. Adaugam cuisoare, vanilina, scortisoara

    5 comentarii

  • Aripioare de gaina

    Amestecam sosul: morcovul cu maioneza si condimentele. Punem aripioarele de gaina amestecam si lasam la rece pentru marinare cam 1 ora. Apoi

    5 comentarii

  • Supa piure din morcov

    Curatim ciapa si morcovul le taiem marunt. Punem in cratita uleiul si prajim ciapa cu morcovul impreuna.Apoi turnam peste prajitura

    1 comentariu

  • Ciorba din peste

    Hecul il taiem in 4 ori 5 bucatele depinde de marimea pestelui dumneavoastra. Ii puneti sare si piper il frecacati cu usturoi si presuram

    8 comentarii

  • Rulada cu nuci

    Se freaca untul pana devine spuma, se adauga smantana, faina, sarea si se framanta un aluat. Aluatul se pune la frigider 15 minute.

    5 comentarii

  • Blini cu crema de

    Amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit. Adaugam faina, sarea si drojdia si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Lasam

    1 comentariu

  • Lichior de casa Sheridan

    Dizolvati cafeaua cu 2 linguri mari de apa calduta. Puneti totul in blender si amestecati bine pina se va dezolva zaharul. Lichiorul

    3 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: