3456
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Budinca de conopida si brocoli

    Intr-o oala mai mare am pus la fiert conopida in buchete mai mici, iar intr-o oala mai mica am pus brocoli la fiert cu apa si putina sare timp de 15 min.Cand a fost fiarta am scurs-o de apa si am alsat-o sa se raceasca atat conopida cat si brocoli. Iar

    12 comentarii

  • Fasole cu sos

    Fasolea muiata 10-12 ore, se fierbe schimband apa de 2-3 ori.Cand clocoteste,adaugam o ceapa, foaie de dafin, boabe de piper. Sosul: calim 2 cepe, adaugam morcovul dat pe razatoarea fina, le calim impreuna,adaugam sosul iute, sucul de rosii, lasam pe

    17 comentarii

  • Chec aperitiv cu verdeata

    Cum se face: Curatam si spalam ceapa si ardelul apoi taiem ceapa verde, ardelul si le calim putin in 2 lg de ulei. Amestecam galbenusurile cu uleiul, iaurtul, cascavalul ras pe razatoarea mare,ceapa,ardelul, faina si praful de copt. Punem sare, piper. Apoi

    17 comentarii

  • Cartofi cu ciuperci

    Se curata cartofi, se spala, se tau cubulete apoi se pun la prajit in uleiul incins.Iar intre timp, curatam ceapa, ardelul le taiem marunt si intr-o tigaie cu 2 lg de ulei le calim putin, apoi adaugam ciupercile si adaugam sare si piper amestecam bine

    31 comentarii

  • Lasagna cu legume

    Se călesc legumele în ulei. Se adaugă sare, piper, ras-el-hanout, sos de soia şi plicul de pesto cu seminţe, precum si susanul prăjit putin. Se prepară separat sosurile. Foile de lasagna se fierb( ale mele au fost făcute de mine). Cele din comerţ

    9 comentarii

  • Spanac la Doubletta

    Spal zarzavatul. Fierb spanaul, il strecor. Supa rezutata o folosesc la bors. Spanacul il mixez. Calesc foarte usor ceapa, adaug spanacul, usturoiul, apoi oul batut cu o lingurita de faina si smantana si o lingurita de pasta de tomate. Condimentez, presar

    12 comentarii

  • Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

    Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în apă rece de la oră până la câteva ore în funcţie de gust sau de cât de acră şi de sărată este varza. Ceapa se curăţă,se

    4 comentarii

  • Vinete si dovlecei gratin

    Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase .Se pun intr-o strecuratoare de plastic si se pudreaza cu sare.Se lasa la scurs cam 15 minute. In acest timp pregatim un vas rezistent la cuptor,il ungem

    36 comentarii

  • Cuşcuş cu friptură de pui şi salata verde

    Carnea se porţionează. Se face un amestec din sare, boia şi piper şi se asezonează bucăţile de carne de seara. Se păstrează la rece.A doua zi se unge o tavă cu unsoare, se aşază carnea şi se pune la cuptor. Se urmăreşte, se adaugă câte

    4 comentarii

  • Sarmale cu orez in foi de varza dulce

    Daca folositi varza dulce proaspata si nu congelata , aceasta se spala,se opareste pana se inmoaie in apa cu putina sare si bors(nu trebuie sa se inmoaie prea tare). Foile se folosesc intregi sau pe jumatate in functie de marimea lor. Eu am scos foile

    36 comentarii

  • Fasole scazuta

    Moi fasolea de seara pana dimineata. Fierb cate 5 minute si schimb apa de 3-4 ori, apoi o fierb 20 minute la oala sub presiune.Calesc o ceapa, adaug fasolea, zarzavatul, sosul iute, putina zeama in care a fiert fasolea, las sa scada. Adaug pasta de tomate

    20 comentarii

  • Tarta cu dovlecel si branza sarata

    Curatam (sau nu) dovlecelu-l de coaja, il spalam si il taiem in rondele foarte subtiri pe care le punem intr-un bol incapator. Presaram deasupra sare grunjoasa si dam bolu-l de-oparte, ca dovleceii sa aiba tipm suficient, sa-si lase apa in exces. Apoi

    1 comentariu

  • Conopida cu legume si smantana la cuptor

    Se desface conopida in buchetele potrivite spre mici, se spala si se pune la fiert in apa cu 2 cuburi cu concentrat de legume, timp de 10-15 minute. Dupa fierbere, se scurge de apa si se lasa sa se raceasca putin. Curatam, taiem (morcovii rondele, iar

    0 comentarii

  • Mancare scazuta de” lubiya”(“ black eyed pea”,”black eyed bean”,lobia)-reteta specific araba

    Lubiya se curata si se taie in bucati de cca 2-3 cm. Se consuma doar foarte tanara; daca pastaia este putin mai tarese indeparteaza si se folosesc doar boabele. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt. Ceapa se taie marunt si se caleste in

    13 comentarii

  • Gulas de cartofi

    Se curata ceapa, morovi, ardelul verde si ardelul rosu, se spala apoi se tau cubulete mici. Intr-o cratita se pune ulei unde se adauga legumele sa se caleasca putin cu boia peste care am adaugat carnea de vita taiata cubulete am pus o cana de apa si am

    14 comentarii

  • Musaca de cartofi

    - am curatat cartofii si i-am taiat in cuburi medii pe care i-am rumenit usor intr-o tigaie cu putin ulei - am uns o tava cu ulei, am tapetat-o cu putin griş si am asezat primul strat: cartofii usor rumeniti. Eu intotdeauna condimentez cu putin curry.

    14 comentarii

  • Tocinei crocanti

    Cartofii curatati de coaja, spalati, se dau pe robot (sau pe razatoarea fina). Incorporam oul, smantana, faina, sarea si piperul. Cate o lingura din compozitie asezam in tigaia cu ulei incins. Se prajesc uniform pe ambele parti, se asaza pe prosop de

    14 comentarii

  • Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui  

    Spalati si stergeti pulpa, condimentati-o bine cu piper, cimbru, paprika, ungeti-o cu ketchup, uleiul de masline si puneti-o la prajit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, cate 4-5 minute pe fiecare parte. Intre timp taiati dovleacul in felii de 7-8 cm

    25 comentarii

  • Mancare de vinete in straturi la Philips Multicooker

    Se pregăteşte o soluţie, un baiţ din zeama de lămâie, puţină apă, 3 căţei de usturoi pisat, puţin busuioc, se toarnă peste vinete şi se ţin cca 15 minute în această soluţie. În vasul uns cu puţin ulei se aşează alternativ

    2 comentarii

  • Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

    Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute. Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie marunt. Intr-o tigaie teflonata se caleste usturoiul taiat marunt in ulei de masline virgin 2-3 minute, pana

    9 comentarii

  •   1   2   3   4 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: