Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul.
Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata albaAmestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut.
Impletitura cu mereSe pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita incapatoare.
Dulceata de gutuiPentru foi: intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele umede.
Prajitura cu struguriSe spala strugurii si se desprind boabele de pe ciorchini.
Dulceata din struguri negriPentru inceput facem ciulamaua.
Strudel cu mere din aluat de casaSe pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca.
Dulceata din struguri albi cu whiskySe separa galbenusurile de albusuri si se pun la robot doar albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se fac spuma.
Placinta cu aroma de toamnaPentru umplutura: eu am avut merele deja pregatite, asadar le-am scos din congelator si le-am lasat la temperatura camerei.
Placinta cu mere, nuci si aluat cu vinProcedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat.
Guguluf cu ciocolataPunem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc.
Budinca de lapte cu Agar agarDovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata...
Prajitura desteapta cu dovleacSe spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm.
Guguluf de toamna cu dovleac si pereSe curata dovleacul, se da prin razatoarea mare si se pune pe foc cu zahar si scortisoara macinata.
Rasturnata cu dovleacSe pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece.
Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padureSe pune laptele la fiert.
Budinca de chia cu ananas caramelizatSe spala merele, se indeparteaza cotoarele si se taie cubulete.
Prajitura rapida cu mere, struguri si aluat sfarmiciosSe spala dovlecii; se taie un capac si se indeparteaza semintele.
Crema de zahar ars, coapta in dovleacPentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma.
Tarta cu prune si alune de padureFaina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios.
Prajitura cu mere si boti cu crema caramelIntr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul.
Ciocolata de casaIntr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati.
Chec rapid de ciocolata si orez expandatIntr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa.
Cremsnit cu foi de pandispanSe spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
Gem de capsuniSpalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat.
Mere la borcan pentru deserturiSe spala delicat fructele.
Dulceata din fructe de padureCuratam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine.
Dulceata de pere padurete (salbatice)Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece.
Jeleu din struguri Kis MisSe spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii.
Nectar de caiseCaisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii.
Gem de caiseSe curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece.
Dulceata de afineSe pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece, se lasa sa se scurga un pic.
Dulceata de zmeuraSe curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi ajutandu-ne de o agrafa de par, le indepartam samburii care sunt...
Dulceata de cirese amare (sau salbatice)Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi le indepartam samburii.
Dulceata de cireseSe curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa.
Dulceata de dudeSe spala delicat afinele, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
Gem de afineEste o reteta frantuzeasca, cu un gust deosebit.
Coronite cu ricottaIntr-un vas cu 1 l de apa rece, se pun florile de lavanda, se fierb 10 min, apoi se da vasul deoparte
Inghetata de lavandaIntr-un vas de mixer punem untul si zaharul si frecam bine.
Mini tarte cu fructeSe face un aluat, apoi se fac bilute si se asaza in formele cosulet.
Cosulet cu surprizeSpalam visinele si le scoatem samburii, apoi le presaram cu zahar si le lasam sa se scurga.
Tiramisu cu visineFoile de placinta se lasa la dezghetat in frigider cca. 30 minute.
Strudel cu visine, capsuni, migdale si ulei de cocosOuale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare.
Prajitura cu caise si zmeuraSe pune la mixat frisca lichida, pret de cateva minute.
Inghetata cu pepene galbenBlat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Tort cu ciocolata si capsuneCapsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul.
Budinca de tapiocaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.
Salata cu cartofi noi si peste afumatSe fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Salata cu paste, piept de pui si porumbRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise