253
retete

»

Retete traditionale din Tarile Arabe

  • "Um Ali"-Prajitura

    Aluatul de foi de placinta se scoate din congelator cu o seara inainte si se lasa in frigider pana dimineata. A doua zi se scoate din

    10 comentarii

  • Maftoul cu pui- specific

    Puiul se curata, se taie in sferturi si se pune la fiert intr-o cratitat de fiert sub presiune in apa cu sare , 1 ceapa mare intreaga

    16 comentarii

  • "Sambusek" cu carne-specific

    Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu se adauga carnea toccata, sarea

    6 comentarii

  • Sayadieh bi samak-

    Pestele se spala, se taie in bucati mai mari,se sareaza , se pipereaza dupa gust si se condimenteaza cu condiment pentru sayadieh.Se

    7 comentarii

  • Nopti libaneze-“Layali

    Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pune pe aragaz la foc mediu amestecand incontinuu pentru

    8 comentarii

  • “Sfiha” sau

    Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute. Se acopera cu

    16 comentarii

  • Covrigei umpluti

    Sa facem si o mica introducere, inainte de a trece la modul de preparare. Cred ca toti stim cum arata curmalele.Ce e drept nu arata

    0 comentarii

  • Sarmalute arabesti

    Nu se poate sa nu facem si o mica introducere inainte de a trece la lucru. Aceste sarmalute cu specific arabesc, se fac in general

    0 comentarii

  • Triunghiuri cu spanac

    Triunghiurile cu spanac sunt specifice regiunelor noastre, Palestina-Iordania si zonele vecine. Aceste placinte sunt remarcate prin

    1 comentariu

  • Pizza cu aluat fraged

    Punem intr-un lighean apa, laptele caldut, uleiul si amestecam bine;apoi adaugam zaharul, sarea si drojdia. Amestecam cu o lingura pana

    0 comentarii

  • DOVLECEI ,VINETE

    MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom incepe scobirea dovleceilor.Mai intai

    0 comentarii

  • "Kabsa" cu pui si

    Puiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore. Se pun la fiert

    2 comentarii

  • Sarmalute in foi

    Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol . Ceapa se

    1 comentariu

  • "Mamool"- Prajituri

    Intr-un bol se pun grisul cu faina si se amesteca bine cu margarina si uleiul.Se adauga zaharul, apa de roze si flori de portocal,mahlab

    7 comentarii

  • Cataief ”pasarele”-Cataief

    Cataief Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand

    12 comentarii

  • Basbousa- Prajitura

    Se amesteca grisul, fulgii de cocos,zaharul si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat se freaca spuma untul cu smantana,

    16 comentarii

  • Trandafiri cu branza

    Cred ca multi dintre noi nu stiu de aceste seminte, chimenul negru (numite Nigella sativa -in engl.).La noi sunt foarte folosite, avand

    0 comentarii

  • Fusilli la cuptor

    Pieptul de pui se taie fasii nu prea lungi si se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si o jumatate de ceapa taiata in 2 bucati.

    0 comentarii

  • "Mansaf"- mancarea

    Se incepe cu “ jameedul”; cu o seara inainte se sparg bulgarii de iaurt si se lasa la inmuiat cu apa calduta pana a doua zi dimineata. Carnea

    13 comentarii

  • Halaweh gamardin-Budinca

    Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte cel putin 2 ore. Stafidele

    11 comentarii

  • Fettuccine cu piept

    Trebuie sa recunostem ca este o mancare foarte gustoasa si satioasa, dar ce-i drept contine multe calorii.De aceea nu o repetam prea

    0 comentarii

  • Fatet makdous

    Este o mancare de vinete, sos de rosii si iaurt, des intalnita in restaurantele din tarile arabe, mai ales in Liban, Iordania, Siria

    0 comentarii

  • Supa crema de morcovi

    Mai intai pregatim toate ingredientele pentru supa.Curatam morcovii si-i taiem rondele mai groase, apoi cartofii, pe care ii taiem cuburi.Ceapa

    0 comentarii

  • Prajitura in straturi

    Separam albusul de galbenus si mixam albusul cu zaharul pana cand devine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa

    2 comentarii

  • Tocanita de miel

    Sa facem o introducere despre 2 alimente, care rar le intalnim in bucataria romaneasca. Primul este dovleacul care in sezonul de toamna-iarna

    0 comentarii

  • Chec cu morcov, nuca

    Morcovi dupa ce i-am spalat bine ii curatam de coaja si ii radem pe razatoarea mare. Separam albusul de galbenus si mixam albusul cu

    1 comentariu

  • Freekeh cu pui

    “Freekeh”( se citeste frike) sau “farik” este practic grau cules verde , prajit si zdrobit. Este o mancare

    1 comentariu

  • Mancare scazuta

    Lubiya se curata si se taie in bucati de cca 2-3 cm. Se consuma doar foarte tanara; daca pastaia este putin mai tarese indeparteaza

    13 comentarii

  • Biban umplut la cuptor-specific

    Pestele se curata de solzi si de organele interne. Se sareaza si se condimenteaza cu condimentele pentru peste la exterior si in interior. Se

    13 comentarii

  • Chec cu rodii si

    Se curata o rodie si se colecteaza semintele intr-o farfurie. Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,sarea, coaja de portocala si praful

    3 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: