festivalul blogurilor gustoase

201
retete

» » Tarile Arabe

Retete traditionale din Tarile Arabe

  • "Um Ali"-Prajitura

    Aluatul de foi de placinta se scoate din congelator cu o seara inainte si se lasa in frigider pana dimineata. A doua zi se scoate din

    8 comentarii

  • Maftoul cu pui- specific

    Puiul se curata, se taie in sferturi si se pune la fiert intr-o cratitat de fiert sub presiune in apa cu sare , 1 ceapa mare intreaga

    16 comentarii

  • "Sambusek" cu carne-specific

    Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu se adauga carnea toccata, sarea

    5 comentarii

  • Sayadieh bi samak-

    Pestele se spala, se taie in bucati mai mari,se sareaza , se pipereaza dupa gust si se condimenteaza cu condiment pentru sayadieh.Se

    7 comentarii

  • Nopti libaneze-“Layali

    Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pune pe aragaz la foc mediu amestecand incontinuu pentru

    7 comentarii

  • “Sfiha” sau

    Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute. Se acopera cu

    14 comentarii

  • "Kabsa" cu pui si

    Puiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore. Se pun la fiert

    1 comentariu

  • Sarmalute in foi

    Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol . Ceapa se

    1 comentariu

  • "Mamool"- Prajituri

    Intr-un bol se pun grisul cu faina si se amesteca bine cu margarina si uleiul.Se adauga zaharul, apa de roze si flori de portocal,mahlab

    4 comentarii

  • Cataief ”pasarele”-Cataief

    Cataief Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand

    12 comentarii

  • Basbousa- Prajitura

    Se amesteca grisul, fulgii de cocos,zaharul si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat se freaca spuma untul cu smantana,

    12 comentarii

  • "Mansaf"- mancarea

    Se incepe cu “ jameedul”; cu o seara inainte se sparg bulgarii de iaurt si se lasa la inmuiat cu apa calduta pana a doua zi dimineata. Carnea

    13 comentarii

  • Halaweh gamardin-Budinca

    Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte cel putin 2 ore. Stafidele

    11 comentarii

  • Freekeh cu pui

    “Freekeh”( se citeste frike) sau “farik” este practic grau cules verde , prajit si zdrobit. Este o mancare

    1 comentariu

  • Mancare scazuta

    Lubiya se curata si se taie in bucati de cca 2-3 cm. Se consuma doar foarte tanara; daca pastaia este putin mai tarese indeparteaza

    13 comentarii

  • Biban umplut la cuptor-specific

    Pestele se curata de solzi si de organele interne. Se sareaza si se condimenteaza cu condimentele pentru peste la exterior si in interior. Se

    13 comentarii

  • Chec cu rodii si

    Se curata o rodie si se colecteaza semintele intr-o farfurie. Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,sarea, coaja de portocala si praful

    3 comentarii

  • "Aish Saraya"( "Eish

    “Aish Saraya” ( sau “Eish Saraya”) este un desert specific tarilor arabe; originea si numele sunt disputate. In dialectul

    3 comentarii

  • "Nopti libaneze in

    Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pun pe aragaz la foc mediu amestecand incontinuu pentru

    2 comentarii

  • Peste "Scandarani"

    - Mai intii de toate se pregatesc toate ingredientele, se spala, se curata, se dau prin razatoare, sau se taie. - Se spala foarte bine

    3 comentarii

  • Egeh zahrah -Conopida

    Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga

    10 comentarii

  • Pateuri cu telemea

    Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete. Umplutura de branza Telemeaua de oaie se

    11 comentarii

  • Maglubeh cu carne

    Carnea de vita se taie in bucati de cca 4 cm ; se spala si se pune la fiert cu apa si o lingurita de sare intr-o cratita de fiert subpresiune

    22 comentarii

  • Vinete umplute la

    Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati. Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o tava de cuptor antiaderenta. Vinetele

    7 comentarii

  • Pui la rotisor cu

    Puiul se spala bine si se freaca pe toate partile cu faina;( se freaca cu faina pentru a inlatura surplusul de grasime). Se spala din

    5 comentarii

  • Ghiveci de legume

    Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate. Rosiile se oparesc ,

    10 comentarii

  • Fatteh-Pui cu orez

    1.Puiul de spala si se pune la fiert intreg,cu tot cu pielita ca sa se lase un pic de grasime in supa. 2. Se fierbe la foc iute apoi

    7 comentarii

  • "Mujadara "- Orez

    Lintea se curata, se spala si se pune la fiert cu 1 litru de apa, in care s-a pus 1/2 lingurita de sare. Cand a inceput sa fiarba

    15 comentarii

  • Sambusek cu telemea

    Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca. Se ia cate o foaie de aluat si se umple

    16 comentarii

  • Fileu de peste prajit

    Pestele prajit Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie. Se

    8 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: