338
retete

»

Retete traditionale din Israel

  • Budinca cu brinza

    Legumele in afara cepei vin fierte 10 minute in apa cu sare. Ceapa vine putin inabusita in ulei. Daca legumele sint congelate nu trebuie

    7 comentarii

  • Hexagone cu ciuperci

    Din alautul de foietaj se scot hexagoane groase si in ele se face in mjloc cu o forma mai mica un rotund.Vezi putea vedea pe fotografii. Se

    0 comentarii

  • Chocolade chips -fursecuri

    Se pune untul cu zaharul in oala mixerului si se freaca bine pina devine spuma dupa care se adauga treptat ouale si restul ingridentelor

    6 comentarii

  • Sarlota de ciocolata

    Se pune intr-o craticioara 1/2 pahar de zahar cu lapte se amesteca incontinu si se pune la topit pe un foc mic ,se adauga cacao, si

    3 comentarii

  • Biscuiti in trei

    La mixer se freaca untul cu zaharul si o lingura de vanilie pina devine o crema spumoasa se adauga ouale treptat si pe urma faina pina

    6 comentarii

  • Sorbet de cantalup

    In bolul blenderului punem bucatile de cantalup taiate bucati mici si restul ingredentelor si actionam mixerul pana totul devine o pasta

    1 comentariu

  • Prajiturele cu fistic

    In oala mixerului amestecam untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa adaugam ouale si coaja de lamaie amestecam adaugam faina cu

    0 comentarii

  • Peste la cuptor cu

    Intr-un bol se pune uleiul ,paprica iute,sare, piper.Se amesteca totul si se unge pestele cu uleiul cu mirodenii si se lasa la frigider

    0 comentarii

  • Rulouri din piept

    Se curata rodiile si se scot samburii.Se pun la fiert cu siropul, vinul si scortisoara.Se lasa sa fiarba cam 20 minute pina devine mai

    9 comentarii

  • Sacher tort

    tortul-Se topeste ciocolata cu 125 gr de unt la ben marin si se lasa sa se raceasca.Se bat albusele spuma se adauga treptat zahar pina

    8 comentarii

  • Painicele din faina

    Se pun toate ingredientele in vasul mixerului si cu forma de framantare actionam mixerul pana iese un aluat fraged putin lipicios-cam

    0 comentarii

  • Crema de ciocolata

    Se pune ciocolata si untul intr-o craticioara si se dizolva la ben-marie pina devine o crema.Se adauga cele 4galbenusuri si lichiorul

    2 comentarii

  • Pasare umpluta

    Pasarea o curatam bine si o spalam si lasam sa se scurga apa din ea. Punem orezul la fiert la foc mic. Intr-o tigaie incalzim ulei

    0 comentarii

  • Torta de ciocolata

    Se pregateste o tava de 30*25 sau un pyrex. Se incalzeste un pahar cu lapte putin si se adauga 2 lingurite de nes cafe si 2 lingurite

    3 comentarii

  • Chec cu portocala

    Intr-un bol se freaca bine untul cu zaharul se mixeaza pina devine o crema se adauga treptat ouale si restul ingridentelor.Se amesteca

    5 comentarii

  • Tort special cu crema

    Din ingridentele pentru blat facem un alauat il lasam 1/2 de ora la frigider, dupa care il impartim in trei portii. Din fiecare portie

    4 comentarii

  • Harisi

    Aceasta prajitura o am in doua variante, dar pentru ca am facut doar varianta cu ingredientele de mai sus, am s-o postez pe aceasta. Este

    11 comentarii

  • Pasare la cuptor

    Pasarea se spala se curata de maruntaie dar se lasa intreaga neinpartita.Intr-o farfurie se face amestecul de ulei cu toate condimentele,su

    4 comentarii

  • Strudel oriental

    Caisele taiate cubulete se amesteca, intr-un bol,cu sucul de portocale(eu am stors o portocala) Carnea se prajeste in ulei,pana se

    3 comentarii

  • Paine umpluta cu

    Se cerne faina intr-un bol la mixer se adauga drojdia,zaharul,uleiul si apa si se mixeaza pana se formeaza un aluat se adauga 150 de

    1 comentariu

  • Braunitz fara faina

    Se topeste ciocolata cu untul la bain-marie pana s-a dizolvat complet. Se lasa sa se raceasca putin. Se incalzeste cuptorul la 180 de

    0 comentarii

  • Pastel cu carne si

    Aluatul de filo este foarte subtire si trebuie folosit putin ulei sau unt ptr al unge. Intr-o tigaie pe care o incalzim bine punem

    0 comentarii

  • Chec cu banane si

    Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava de gugoluf sau o tava de chec lata. In oala mixerului cu paleta in forma

    5 comentarii

  • Tort cu branza

    Se incalzeste cuptorul la 160 de grade. Intr-un bol se amesteca faina de biscuiti cu untul topit si zaharul si se aseaza pe fundul

    5 comentarii

  • Cotlet de vita marinat

    Se face o marinada din vin cu boabe de coriandu si thimin,frunze de rozmarin bulion,usturoi zdrobit si zahar si se pune bucata de carne

    3 comentarii

  • Covrigi ca la Jerusalim

    Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreaza in aluat-un aluat elastic si fraged.Se lasa sa creasca jumatate de ora,acoperit

    5 comentarii

  • Mafinim cu branza

    Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.Se ung tavitele ptr muffins cu unt. Intr-un bol batem ouale spuma si adaugam brinzeturile laptele

    1 comentariu

  • Piine cu masline

    In oala mixerului se pune faina cu drojdia si praful de copt si se adauga treptat apa se framinta pina devine aluat si se lasa deoparte

    4 comentarii

  • Prajitura de ciocolata

    Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge tava cu putin unt se tapeteaza cu pergament si se unge si hirtia putin. Se topeste

    5 comentarii

  • BUDINCA CU TON SI

    Aluatul Se faramiseaza margarina in faina pina devine faramicioasa se adauga sarea si cite putina apa pina se impreuneaza aluatul.Se

    4 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: