436
retete

» » Franta

Retete traditionale din Franta

  • Couscous cu fructe

    Un wok se tapeteza cu 2 linguri de ulei de masline peste care se adauga couscousul. Se lasa la rumenit si se adauga treptat 600 ml de

    1 comentariu

  • La Ficelle Picarde

    Ca de obicei, in fiecare an, comentatorii de la Eurosport Romania prezinta in fiecare etapa cate o reteta specifica regiunii prin care

    4 comentarii

  • Cordon Bleu

    Se taie piepti de pui in felii ca de snitele,se bat apoi se pune o feliuta de cascaval si una,doua de sunca apoi se ruleaza; se da prin

    10 comentarii

  • Andive la cuptor

    Se sterg andivele cu un prosop curat(NU SE SPALA!!!! caci devin amare) Se taie in doua si se indeparteaza cotorul ,caci e amar Se

    5 comentarii

  • Mille feuille

    -se prepara aluatul din toate ingradientele in afara de untul inghetat,se lasa la odihnit 30 de minute,crestata in cruce pe suprafata. -se

    0 comentarii

  • Pui în sos de cidru

    Dragi prietene, a inceput o noua editie a Turului Frantei si continuam traditia de a prepara retetele care ne incanta Retete Turul Frantei

    5 comentarii

  • Gratin Dauphinois/Cartofi

    O noua reteta din Turul Frantei prezentata la Eurosport. De data aceasta, o reţetă populară în Alpii Francezi, cu felii de cartofi

    9 comentarii

  • Pui basc cu ardei

    O noua reteta din Turul Frantei, de data aceasta fara faina, in sfarsit, dar tot cu vin. O reteta din Tara Bascilor, din partea franceza

    13 comentarii

  • Savarine din aluat

    Se cerne faina intr-un bol si se amesteca bine cu drojdia instantanee 1 minut. Se adauga ouale intregi,praful de sare si laptele caldut

    1 comentariu

  • Supa crema de ciuperci

    Se pun 3l de apa la fiert.Se toaca telina,prazul si ceapa,nu marunt , se pot toca mai mari si se pun in apa cu lingura de supa baza

    7 comentarii

  • Macarons

    CREMA:Punem la fiert frisca si o turnam peste ciocolata alba rupta in bucatele mici. Amestecam bine si adaugam untul si continuam amestecand.

    5 comentarii

  • Fondant de ciocolata

    Pentru cei carora le place ciocolata, o noua reteta din Turul Frantei. Copiii mei mi-au spus ca au mancat ceva asemanator, la Londra. Puneti

    10 comentarii

  • Omleta cu bezea

    O noua reteta din Turul Frantei, din zona Bordeaux, care mi-a placut, dar am schimbat-o foarte putin, pentru ca nu iesea cum trebuie,

    2 comentarii

  • Macarons cu ciocolata

    Cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat vreodata, garantat. Nu doar ca se topesc in gura, dar sunt relativ simplu de facut, daca aveti

    30 comentarii

  • Cartofi frantuzesti

    Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in apa cu sare (pentru a ramane mai fermi). Separat, 6 oua se pun si ele la fiert. Carnatii

    8 comentarii

  • Beef Bourguignon

    Incingem cuptorul la 200 grade C. Mai intai curatam ceapa si morcovii, taiem marunt ceapa, iar morcovii ii feliem. Spalam carnea

    2 comentarii

  • Quiche Lorraine cu

    Se frământă un aluat din făină,untul bucăţele,ouă ,sare şi apă cât cuprinde.Se modelează o bilă care se înfăşoară în

    2 comentarii

  • Ragout de vita

    Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si carnea de vita, amestecam si lasam la calit cam 10’ sa se rumeneasca. Adaugam ciupercile,

    7 comentarii

  • Quiche cu spanac

    Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute. Se spala spanacul se opareste,

    7 comentarii

  • Clafoutis cu cirese

    Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e un desert de vara light si racoritor. Ungem

    7 comentarii

  • Briose cu ciocolata

    Ingredientele date sunt pentru 12 portii.Intr-un vas amestecam faina, drojdia, bucatelele de ciocalata si sarea. In alt vas batem oul

    1 comentariu

  • Tarta de cartofi

    Se curata cartofi, se spala si se opresc 2 pentru a imbraca tarta.Ceilalti se taie cubulete ,se pun la fiert ca pentru piure cu un praf

    4 comentarii

  • Ratatouille niçoise

    Se taie ceapa rondele, usturoiul se striveste cu dosul furculitei, ardeii grasi, vinetele si dovleceii se taie in cuburi marisoare.

    1 comentariu

  • Salata de dovlecel

    Se spala dovlecei, se curata de coaja, un rand da unul nu. Se taie felii foarte subtiri. Din aceste felii oprim cam 10 pentru baza salatei,

    8 comentarii

  • Tarta Tatin cu mere

    Se amesteca faina cu sarea si 25g de unt.Se adauga apa progresiv pana obtinem un aluat omogen.Invelim intr-o folie alimentara si punem

    2 comentarii

  • Boeuf Bourguignon/Carne

    O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o, si nu imi pare rau. Te imbata

    3 comentarii

  • Pui lionez

    Pulpele se dezoseaza si se taie in bucati mai mari. Ceapa se caleste in unt pina devine sticloasa , apoi se adauga bucatile de carne

    9 comentarii

  • Quiche picant- la

    Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru aluat ( adaugam 50 ml apa, daca vi se pare prea tare aluatul), le framantam putin,

    0 comentarii

  • Cordon bleu de pui

    Se presara sare peste fiecare fileu de pui. Daca sunt prea groase se bat putin cu ciocanul pentru snitele.Se adauga cate o felie de

    0 comentarii

  • Supă de dovleac

    Am pus la fiert prazul bucăţi, ceapa, gogoşarul, usturoiul şi jumătate de dovleac(tăiat după ce cureţi coaja). Fierb cam în

    0 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 »
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: