437
retete

» » Franta

Retete traditionale din Franta

  • Couscous cu fructe

    Un wok se tapeteza cu 2 linguri de ulei de masline peste care se adauga couscousul. Se lasa la rumenit si se adauga treptat 600 ml de

    1 comentariu

  • La Ficelle Picarde

    Ca de obicei, in fiecare an, comentatorii de la Eurosport Romania prezinta in fiecare etapa cate o reteta specifica regiunii prin care

    4 comentarii

  • Cordon Bleu

    Se taie piepti de pui in felii ca de snitele,se bat apoi se pune o feliuta de cascaval si una,doua de sunca apoi se ruleaza; se da prin

    10 comentarii

  • Andive la cuptor

    Se sterg andivele cu un prosop curat(NU SE SPALA!!!! caci devin amare) Se taie in doua si se indeparteaza cotorul ,caci e amar Se

    5 comentarii

  • Mille feuille

    -se prepara aluatul din toate ingradientele in afara de untul inghetat,se lasa la odihnit 30 de minute,crestata in cruce pe suprafata. -se

    0 comentarii

  • Pui în sos de cidru

    Dragi prietene, a inceput o noua editie a Turului Frantei si continuam traditia de a prepara retetele care ne incanta Retete Turul Frantei

    5 comentarii

  • Gratin Dauphinois/Cartofi

    O noua reteta din Turul Frantei prezentata la Eurosport. De data aceasta, o reţetă populară în Alpii Francezi, cu felii de cartofi

    9 comentarii

  • Pui basc cu ardei

    O noua reteta din Turul Frantei, de data aceasta fara faina, in sfarsit, dar tot cu vin. O reteta din Tara Bascilor, din partea franceza

    13 comentarii

  • Savarine din aluat

    Se cerne faina intr-un bol si se amesteca bine cu drojdia instantanee 1 minut. Se adauga ouale intregi,praful de sare si laptele caldut

    1 comentariu

  • Supa crema de ciuperci

    Se pun 3l de apa la fiert.Se toaca telina,prazul si ceapa,nu marunt , se pot toca mai mari si se pun in apa cu lingura de supa baza

    7 comentarii

  • Macarons

    CREMA:Punem la fiert frisca si o turnam peste ciocolata alba rupta in bucatele mici. Amestecam bine si adaugam untul si continuam amestecand.

    5 comentarii

  • Fondant de ciocolata

    Pentru cei carora le place ciocolata, o noua reteta din Turul Frantei. Copiii mei mi-au spus ca au mancat ceva asemanator, la Londra. Puneti

    10 comentarii

  • Omleta cu bezea

    O noua reteta din Turul Frantei, din zona Bordeaux, care mi-a placut, dar am schimbat-o foarte putin, pentru ca nu iesea cum trebuie,

    2 comentarii

  • Macarons cu ciocolata

    Cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat vreodata, garantat. Nu doar ca se topesc in gura, dar sunt relativ simplu de facut, daca aveti

    30 comentarii

  • Cartofi frantuzesti

    Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in apa cu sare (pentru a ramane mai fermi). Separat, 6 oua se pun si ele la fiert. Carnatii

    9 comentarii

  • Beef Bourguignon

    Incingem cuptorul la 200 grade C. Mai intai curatam ceapa si morcovii, taiem marunt ceapa, iar morcovii ii feliem. Spalam carnea

    2 comentarii

  • Quiche Lorraine cu

    Se frământă un aluat din făină,untul bucăţele,ouă ,sare şi apă cât cuprinde.Se modelează o bilă care se înfăşoară în

    2 comentarii

  • Ragout de vita

    Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si carnea de vita, amestecam si lasam la calit cam 10’ sa se rumeneasca. Adaugam ciupercile,

    7 comentarii

  • Quiche cu spanac

    Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute. Se spala spanacul se opareste,

    7 comentarii

  • Clafoutis cu cirese

    Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e un desert de vara light si racoritor. Ungem

    7 comentarii

  • Briose cu ciocolata

    Ingredientele date sunt pentru 12 portii.Intr-un vas amestecam faina, drojdia, bucatelele de ciocalata si sarea. In alt vas batem oul

    1 comentariu

  • Tarta de cartofi

    Se curata cartofi, se spala si se opresc 2 pentru a imbraca tarta.Ceilalti se taie cubulete ,se pun la fiert ca pentru piure cu un praf

    4 comentarii

  • Ratatouille niçoise

    Se taie ceapa rondele, usturoiul se striveste cu dosul furculitei, ardeii grasi, vinetele si dovleceii se taie in cuburi marisoare.

    1 comentariu

  • Salata de dovlecel

    Se spala dovlecei, se curata de coaja, un rand da unul nu. Se taie felii foarte subtiri. Din aceste felii oprim cam 10 pentru baza salatei,

    9 comentarii

  • Tarta Tatin cu mere

    Se amesteca faina cu sarea si 25g de unt.Se adauga apa progresiv pana obtinem un aluat omogen.Invelim intr-o folie alimentara si punem

    2 comentarii

  • Boeuf Bourguignon/Carne

    O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o, si nu imi pare rau. Te imbata

    3 comentarii

  • Pui lionez

    Pulpele se dezoseaza si se taie in bucati mai mari. Ceapa se caleste in unt pina devine sticloasa , apoi se adauga bucatile de carne

    9 comentarii

  • Quiche picant- la

    Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru aluat ( adaugam 50 ml apa, daca vi se pare prea tare aluatul), le framantam putin,

    1 comentariu

  • Cordon bleu de pui

    Se presara sare peste fiecare fileu de pui. Daca sunt prea groase se bat putin cu ciocanul pentru snitele.Se adauga cate o felie de

    0 comentarii

  • Supă de dovleac

    Am pus la fiert prazul bucăţi, ceapa, gogoşarul, usturoiul şi jumătate de dovleac(tăiat după ce cureţi coaja). Fierb cam în

    0 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: