Alimentele care te ajuta in protejarea sistemului inmunitar sunt esentiale, iar retetele de mancare pentru protejarea...
Risotto cu dovleac pentru sistemul tau imunitarIn mod traditional, pateul se face din ficat de pasare, de vita sau de porc, in functie de preferinte. Insa exista si alte...
Deliciosul pate, rafinament pe paineVa prezentam un desert simplu de preparat, nepretentios si foarte versatil. Aceste chiftelute dulci sunt perfecte pentru o...
Chiftelute dulci din paineReteta pentru experimentalisti In primul rand trebuie sa stiti ca numarul portocalelor necesare depinde de cantitatea de...
Portocale umplute cu aluat dulce de negresaSupa de ceapa este o specialitate frantuzeasca servita cu paine prajita sau crutoane si branza deasupra. Desi are o origine...
Supa frantuzeasca de ceapaPizza este unul dintre alimentele vedeta in zilele noastre si este foarte usor de preparat. Pentru ca suntem mereu pe fuga,...
Pizza vegetariana pe paineStrata este un fel de budinca cu paine si ou, ea a fost inventata in bucataria nord americana. Cea mai veche reteta de strata...
Un dejun american cu strataChiftelutele din paine nu sunt straine pentru bucataria romaneasca, insa acum va prezentam o reteta de chiftele din paine mai...
Chiftelute indiene din paine (de post)Crutoanele reprezinta acel mic detaliu care fac supele crema si salatele desavarsite. Pentru ca sunt foarte usor de preparat...
Crutoane pe gustul tuturorSufleul este un fel de mancare preparat la cuptor. Numele vine din franceza: „souffle”, care inseamna „a se umfla”....
Sufleu cu paine, branza si ceapaSupele sunt perfecte pentru anotimpul rece. Pe langa faptul ca e sanatoasa, supa are si menirea de a incalzi. Pe vremea...
Supa cu paine, rosii si usturoi (de post)
Doamna Nicoleta Sandulache, membra a comunitatii Gustos.ro si blogger culinar renumit ne prezinta o reteta foarte personala,...
Reteta care a calatorit in timp - Tochitura lu’ tanti FloricaPateul de peste nu este doar un preparat sanatos, dar este si o gustare rapida. Este ideal ca aperitiv pentru o petrecere,...
Un aperitiv rapid: pate tartinabil de ton sau somonCei mai multi dintre noi isi amintesc de acest desert minunat care ne-a incantat copilaria: friganelele. Un mic-dejun absolut...
Redescopera desertul copilariei: friganeleDoce de ovos este o crema dulce cu oua, originara din Portugalia. Crema aceasta se consuma in general infasurata intr-un...
Savoarea portugheza cu Doce de OvosPateul este un fel de mancare foarte popular. Daca e preparat in casa, este si mai sanatos. Noi va propunem un pate foarte...
Un pate sanatos cu legume (de post)Doamna Nicoleta Sandulache a participat la evenimentul “Fusion of Aromatic Herbs Indonesian Cuisine”, eveniment...
Din tainele bucatariei indoneziene: Gepuk si Ayam Rica-RicaCrostini sunt acele aperitive din zona Toscanei devenite clasice. „Crostini” inseamna de fapt mici felii de paine...
Crostini - delicioasele aperitive toscaneDesi postul nu este legat doar de aspectul culinar, va prezentam cateva retete pentru un meniu simplu si economic.
Un meniu cu retete de post simple si accesibileBudinca de paine este o modalitate foarte usoara si gustoasa de a folosi painea pentru a prepara un desert rapid. Nu...
Descopera savuroasa budinca de paine!Acest fel de mancare delicios are o cariera internationala. Nu doar ca este celebru in bucataria franceza, insa el a fost...
Cum prepari celebrul Boeuf BourguignonTarta Tatin este asemenatoare unei placinte cu mere, dar este mai aparte si extrem de simplu de preparat. Merele sunt...
Povestea faimoasei tarte TatinDificultate: medie Pregatire: 25 de minute Preparare: 2 ore
File de porc cu cartofi noi la cuptorMusacaua este un fel de mancare foarte popular in multe zone ale lumii, se gaseste in Balcani, in zona est-mediterana si in...
Musaca de cartofi, de vinete si multe alte combinatiiCiocolata facuta in casa este cu mult diferita fata de cea gasita in magazine, este mai moale si are un gust foarte intens....
Ciocolata de casa, rasfatul deplin al gustuluiDe mai bine de 17-18 ani, oricand vine vorba de Radauti, ne gandim si la ciorba radauteana, una dintre cele mai savuroase si...
Vestita ciorba radauteana si secretele eiProbabil ati observat ca merele sunt deja domnitoarele pietelor si magazinelor, in plina splendoare si aroma. Sunt sanatoase,...
Prajituri si alte minunatii cu mereDovleacul se numara printre vedetele toamnei, de aceea ne-am gandit sa va oferim o serie de retete cu dovleac, numai bune de...
Bunatati de toamna: 6 retete savuroase cu dovleacLasagna este un fel de mancare tipic italian. Numele este originar de la oala in care era preparat acest fel de mancare....
O lasagna inedita: cu oua si ghimbirBucura-te! Pate Bucegi iti aduce noutati! O noua eticheta cu un design modern si apetisant, care iti face cu ochiul de pe...
O portie de bucurieCe poate fi mai bun si mai potrivit in prima saptamana de toamna decat o portie (sau mai multe) de galuste calde, parfumate,...
Galuste de prune perfecte pentru prima saptamana de toamnaSâmbăta cea din urmă din săptămâna de carne din dulcele Crăciunului, e numită şi sâmbăta piftiilor. Piftiile le...
Piftie de porcVara este prin excelenta sezonul gratarului la iarba verde. Mancarurile facute la gratar nu sunt doar extrem de gustoase, dar...
6 idei inedite pentru un gratar deliciosSuntem incantati sa va prezentam impresiile si povestile de la a doua intalnire de la Alba Iulia a membrilor Gustos.ro, 13-15...
Intalnirea de la Alba Iulia a "gustoaselor" - editia a douaSe fac din păstrăviori de fag (pleurotus), mânătărci (boletus), ciupercă de pădure şi de cultură (agaricus),...
Ciuperci la gratar (sau la cuptor)Aebleskiver sunt clatitele traditionale daneze, care au o forma sferica tipica. Seamana la textura cu clatitele americane,...
Aebleskiver, clatite daneze traditionaleMagnifica scrumbie de Dunăre se găteşte în ţara ei, adică la Tulcea şi la Galaţi, în primul rând la grătar şi la...
Scrumbia de DunarePepenele, aparent banalul fruct de vara, este unul dintre cele mai sanatoase si savuroase alimente pe care le poti consuma...
Pepenele, mai versatil decat ati putea credeO reteta minunata din bucataria romaneasca, o combinatie de gusturi dulce - acrisor.
Mere umpluteCele mai banale cornuleţe din lume. Nici nu ştiu de ce le zice „de Haţeg". Sunt formidabile, ronţăi o tavă şi nu...
Cornulete de Hateg, spanac de Sighisoara si placinta saseascaCand e atat de cald afara, cui ii mai vine sa asude langa aragaz ore-n sir sau, mai rau, langa cuptor? Chiar daca,...
7 retete varatice pentru care nu ai nevoie de aragazRegina dulciurilor orientalo-levantino-mediteraneene, baclavaua apartine, de drept, culturii antice, de unde a ajuns peste...
Baclavaua, de Radu Anton RomanCharlotte aux cerises, sarlota cu visine sau cirese, este o prajitura sofisticata, dar usor de preparat, este delicioasa si...
Charlotte aux cerises, o prajitura cu visine sofisticataFructele de padure sunt cateva dintre cele mai frumoase lucruri pe care vara le aduce cu sine. Daca tot este sezonul, de ce...
Tarta cu fructe de padure, un motiv in plus sa ne bucuram de vara!In bucataria franceza, quiche este un fel de mancare copt la cuptor, care se bazeaza pe o crema facuta din oua si lapte...
Quiche - o gustare frantuzeasca la indemana tuturorSezonul visinelor este in toi si aceste fructe minunate ne imbie sa preparam deserturi delicioase, perfecte pentru vara....
Prajitura cu visine, in doua variante delicioaseDelicioasa, colorata, parfumata, versatila si extrem de sanatoasa, capsuna este unul dintre cele mai iubite fructe din toata...
35 de minuni, toate cu capsuni!Nici nu a venit vara bine ca ne-am gandit sa va incantam cu o sugestie super-racoritoare!
Minunatii racoritoare pentru zile fierbintiStrata este un sortiment de budinca cu ou si paine, care provine din bucataria nord americana. Tipul acesta de mancare se...
Strata - budinca cu oua in stil americanSocata este o bautura traditionala romaneasca degustata si apreciata de multe generatii. Din aromele copilariei fiecaruia nu...
Secretele traditionalului suc de socTajine este un fel de mancare marocan usor de gatit, aparent nepretentios si care da frau liber imaginatiei in ce priveste...
Tajine, aromele Marocului la indemana tuturor
Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise