Sfaturi practice

Ananasul - fructul de aur
Sfaturi practice

Ananasul - fructul de aur

Ananasul (Ananas comosus) este numele comun atat al plantei tropicale cat si al fructului. Ca si bananele sau portocalele,...

Ananasul - fructul de aur
Ce putem face cu telina?
Sfaturi practice

Ce putem face cu telina?

Este o planta erbacee aromatica, cu frunze mari si flori albe, cunoscuta inca din antichitate. Romanii o foloseau des si o...

Ce putem face cu telina?
Ciupercile, darurile zeilor
Sfaturi practice

Ciupercile, darurile zeilor

Ciupercile. Daruri ale zeilor sau creatiile diavolului, ciupercile au starnit intotdeauna pofta gurmanzilor. Anticii au...

Ciupercile, darurile zeilor
Cum ne refacem dupa Paste?
Sfaturi practice

Cum ne refacem dupa Paste?

De Sarbatori, de obicei facem mici (sau mari) excese alimentare, asa ca e bine sa avem o perioada in care sa mancam mai...

Cum ne refacem dupa Paste?
Cate ceva despre banane
Sfaturi practice

Cate ceva despre banane

O banana pe zi tine doctorul la distanta! Nu, nu este nici o greseala, nu-i vorba despre marul nostru, ci despre galbena...

Cate ceva despre banane
Prajitura mea preferata
Sfaturi practice

Prajitura mea preferata

Saptamana trecuta v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, care este prajitura voastra preferata. Ne-am “indulcit” cu...

Prajitura mea preferata
Usturoiul scade colesterolul!
Sfaturi practice

Usturoiul scade colesterolul!

Usturoiul (Allium sativum), originar probabil din Asia centrala, a fost considerat inca din Antichitate o planta medicinala....

Usturoiul scade colesterolul!
Avocado si secretele sale
Sfaturi practice

Avocado si secretele sale

Acest fruct este cunoscut pentru consistenta lui bogata, untoasa si pentru aroma care aduce a nuci, migdale. Se gaseste tot...

Avocado si secretele sale
Salata de pui cu portocale si susan
Sfaturi practice

Salata de pui cu portocale si susan

Chiar daca noi consideram salatele mai mult ca un insotitor al felului de mancare principal, putem la fel de bine sa-l...

Salata de pui cu portocale si susan
Placinte cu ciuperci ca la mama acasa
Sfaturi practice

Placinte cu ciuperci ca la mama acasa

Plăcinta cu ciuperci se face în principiu la fel cu aia de carne. Iei 500 de grame ciuperci albe, le speli, numa’ dacă...

Placinte cu ciuperci ca la mama acasa
Placinte cu carne ca la mama acasa
Sfaturi practice

Placinte cu carne ca la mama acasa

Plăcintele cu carne ! Cu carnea e altă chestie ! Iei de undeva de la un magazin una cutie conservă carne de porc în suc...

Placinte cu carne ca la mama acasa
La ce alimente nu ati renunta nici in ruptul capului?
Sfaturi practice

La ce alimente nu ati renunta nici in ruptul capului?

Saptamana trecuta, v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, care sunt cele trei feluri de mancare la care nu ati renunta nici...

La ce alimente nu ati renunta nici in ruptul capului?
Placinte cu branza ca la mama acasa
Sfaturi practice

Placinte cu branza ca la mama acasa

Pe când eram copil, mama făcea plăcinte cu brânză sau cu carne utilizând o foaie făcută de ea însăşi, din făină,...

Placinte cu branza ca la mama acasa
Pastarnacul in bucatarie
Sfaturi practice

Pastarnacul in bucatarie

Pastarnacul (Pastinaca), originar din zona mediteraneana, se foloseste in alimentatie inca din cele mai vechi timpuri. Grecii...

Pastarnacul in bucatarie
Retete delicioase cu varza de Bruxelles
Sfaturi practice

Retete delicioase cu varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles (Brassica Oleracea Gemmifera) este o planta bienala, din aceeasi familie cu varza, conopida si broccoli....

Retete delicioase cu varza de Bruxelles
Unde ai mancat cel mai bine in concediu?
Sfaturi practice

Unde ai mancat cel mai bine in concediu?

Saptamana trecuta, v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, care este locul in care ati mancat cel mai bine in concediu. Chiar...

Unde ai mancat cel mai bine in concediu?
Va place rubarba?
Sfaturi practice

Va place rubarba?

Rubarba sau reventul (Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale) este o leguma folosita in preparatele culinare si in medicina,...

Va place rubarba?
Despre conopida, retete si sfaturi
Sfaturi practice

Despre conopida, retete si sfaturi

Conopida provine din Cipru, fiind cunoscuta de aproximativ 2500 de ani, iar in secolul al XVI-lea era deja cultivata si in...

Despre conopida, retete si sfaturi
Rodia sau marul cu seminte
Sfaturi practice

Rodia sau marul cu seminte

Rodia, originara din Persia, a fost legata de multe culturi si religii de-a lungul secolelor, din cele mai vachi timpuri,...

Rodia sau marul cu seminte
Ceapa - multiple intrebuintari
Sfaturi practice

Ceapa - multiple intrebuintari

Ceapa provine din regiunile de stepă din Asia centrală şi de vest si se pare ca a aparut acum 5000 de ani.Legenda spune ca...

Ceapa - multiple intrebuintari
Cele mai gustoase mancaruri romanesti
Sfaturi practice

Cele mai gustoase mancaruri romanesti

Saptamana trecuta, v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, asa: “Daca ati avea un musafir din strainatate, ce mancaruri...

Cele mai gustoase mancaruri romanesti
Cum gatim cu fenicul
Sfaturi practice

Cum gatim cu fenicul

Feniculul este o planta originara din zona Mediteranei si este raspandita in toate tarile de pe glob, fiind cunoscuta si ca...

Cum gatim cu fenicul
De ce sa pregatim paine in casa
Sfaturi practice

De ce sa pregatim paine in casa

Painea e un aliment prezent in viata noastra din cele mai vechi timpuri. Mii de ani, coacerea painii era o activitate facuta...

De ce sa pregatim paine in casa
Mai pe larg, despre mici
Sfaturi practice

Mai pe larg, despre mici

Dacă marea majoritate a mâncărurilor româneşti au in general vorbind o reţetă fixă, atunci când e vorba de mici,...

Mai pe larg, despre mici
Cum gatim cu capere
Sfaturi practice

Cum gatim cu capere

Caperele (Capparis Spinosa) imprima preparatelor un aspect exotic delicios. Gustul fin si aroma delicata a caperelor nu se...

Cum gatim cu capere
Risotto - cum il pregatim?
Sfaturi practice

Risotto - cum il pregatim?

Risotto e o reteta foarte populara in Italia. Desi legenda risotto-ului a inceput mai mult in gluma, s-a transformat intr-un...

Risotto - cum il pregatim?
Povestea unui morcov
Sfaturi practice

Povestea unui morcov

Originar din Afganistan, morcovul este cultivat astazi in intreaga lume, nu numai pentru calitatile sale culinare si...

Povestea unui morcov
Prazul, recompensa faraonilor
Sfaturi practice

Prazul, recompensa faraonilor

Este greu de spus care este originea prazului. Este sigur ca asirienii, chinezii, egiptenii ii laudau nu numai valoarea...

Prazul, recompensa faraonilor
Povestea painii
Sfaturi practice

Povestea painii

Painea e un aliment foarte important, asa ca ne-am gandit ca este bine sa se stie despre originile ei, despre traditiile si...

Povestea painii
Cum gatim de post cu dovlecei
Sfaturi practice

Cum gatim de post cu dovlecei

Dovleceii: alta varianta excelenta pentru un meniu diversificat de post. Dovleceii au marele avantaj ca pot fi pregatiti in...

Cum gatim de post cu dovlecei
Retete de Post cu vinete
Sfaturi practice

Retete de Post cu vinete

Alte legume excelente in timpul Postului sunt vinetele. Pot fi gatite in multe moduri si combinatii si dau o aroma speciala...

Retete de Post cu vinete
Retete cu ciuperci, delicioase si de Post
Sfaturi practice

Retete cu ciuperci, delicioase si de Post

In perioada de Post, avem impresia ca sunt doar cateva retete, numarate, pe care le putem pregati. Totusi, folosind aceleasi...

Retete cu ciuperci, delicioase si de Post
Retete si sfaturi pentru Postul Pastelui
Sfaturi practice

Retete si sfaturi pentru Postul Pastelui

A inceput Postul Pastelui, cel mai lung post din calendarul crestin-ortodox, asa ca Gustos.ro v-a pregatit un articol plin cu...

Retete si sfaturi pentru Postul Pastelui
Care sunt dulciurile copilariei tale?
Sfaturi practice

Care sunt dulciurile copilariei tale?

Cu totii ne amintim cu placere de dulciurile pe care le consumam cu atata pofta in copilarie. Fie ca e vorba despre crema de...

Care sunt dulciurile copilariei tale?
Totul despre mancarea greceasca
Sfaturi practice

Totul despre mancarea greceasca

O masa in Grecia e pusa in evidenta, de obicei, cu o selectie de mancaruri calde si reci numite “mezedes”. Se servesc si...

Totul despre mancarea greceasca
Cele mai ingenioase retete de milkshake
Sfaturi practice

Cele mai ingenioase retete de milkshake

Milkshake-urile sunt bauturi sanatoase, preparate de regula din lapte si fructe, si absolut delicioase. Cele mai obisnuite...

Cele mai ingenioase retete de milkshake
O ceasca de ceai pentru sanatate
Sfaturi practice

O ceasca de ceai pentru sanatate

E un lucru stiut ca ceaiul face bine organismului. O ceasca de ceai pe zi te poate pazi de boli de inima, accidente...

O ceasca de ceai pentru sanatate
Paella cu fructe de mare - un deliciu tentant
Sfaturi practice

Paella cu fructe de mare - un deliciu tentant

Cauti un fel de mancare tipic spaniol cu care sa-ti impresionezi musafirii sau familia? Fara vreun dubiu, cel mai popular fel...

Paella cu fructe de mare - un deliciu tentant
Paste cu sos de rosii proaspete si costita
Sfaturi practice

Paste cu sos de rosii proaspete si costita

Niciun sos pentru paste nu se compara cu cel de rosii proaspete, sanatos si preparat de tine, dupa gustul tau. Iar costita ii...

Paste cu sos de rosii proaspete si costita
Tortilla si secretele ei
Sfaturi practice

Tortilla si secretele ei

Tortilla e un fel de omleta spaniola, preparata din oua, cartofi, ceapa si usturoi. Poate fi servita rece sau calda, la cina,...

Tortilla si secretele ei
Retete usoare cu paste
Sfaturi practice

Retete usoare cu paste

Pastele pot fi pregatite in atat de multe feluri, incat nu prea ai sanse sa te plictisesti de ele. Poti chiar inventa retete,...

Retete usoare cu paste
Sosul guacamole - cum il pregatim?
Sfaturi practice

Sosul guacamole - cum il pregatim?

Guacamole e un sos facut din avocado care e foarte versatil. Se poate servi ca atare, ca garnitura la anumite fripturi sau...

Sosul guacamole - cum il pregatim?
Friptura de vita cu sos de ciuperci si branza gorgonzola
Sfaturi practice

Friptura de vita cu sos de ciuperci si branza gorgonzola

Friptura pare un fel de mancare “plictisitor” uneori. Totusi, sunt zeci, sute de retete prin care poti transforma o...

Friptura de vita cu sos de ciuperci si branza gorgonzola
Aripioare de pui: picante, la cuptor sau dulci-acrisoare?
Sfaturi practice

Aripioare de pui: picante, la cuptor sau dulci-acrisoare?

Aripioarele de pui pot fi gatite in foarte multe tipuri, asa ca poti deveni foarte creativ cu acest produs. Noi iti prezentam...

Aripioare de pui: picante, la cuptor sau dulci-acrisoare?
Ce trebuie sa mancam pentru a ne simti excelent
Sfaturi practice

Ce trebuie sa mancam pentru a ne simti excelent

Alimentatia influenteaza foarte mult felul in care ne simtim. Daca avem un regim sanatos, automat ne vom simti revigorati si...

Ce trebuie sa mancam pentru a ne simti excelent
Idei delicioase pentru micul-dejun
Sfaturi practice

Idei delicioase pentru micul-dejun

Cu totii stim cat de important e micul-dejun. Ne da energie pentru toata ziua si e bine sa ne luam toate substantele...

Idei delicioase pentru micul-dejun
Salata cu branza de capra si legume la tigaie
Sfaturi practice

Salata cu branza de capra si legume la tigaie

Iata o salata bogata si hranitoare, pe care o puteti consuma la masa de seara sau chiar la pranz. Gustul e delicios, iar...

Salata cu branza de capra si legume la tigaie
Sa pregatim pizza in casa - pasul 3: toppingurile
Sfaturi practice

Sa pregatim pizza in casa - pasul 3: toppingurile

Chiar daca, de obicei, adaugam ingrediente pe pizza dupa regula “ce avem in frigider”, nu trebuie sa uitam ca, in functie...

Sa pregatim pizza in casa - pasul 3: toppingurile
Sa pregatim pizza in casa - pasul 2: sosul
Sfaturi practice

Sa pregatim pizza in casa - pasul 2: sosul

Cel mai bun aluat de pizza nu duce neaparat spre cea mai buna pizza. Desigur, alegerea ingredientelor si tipului de pizza pe...

Sa pregatim pizza in casa - pasul 2: sosul
Sa pregatim pizza in casa - pasul 1: aluatul
Sfaturi practice

Sa pregatim pizza in casa - pasul 1: aluatul

Proba “de foc” atunci cand incercam sa gatim o pizza in casa e, desigur, aluatul. Ne spunem ca niciodata nu ne va iesi la...

Sa pregatim pizza in casa - pasul 1: aluatul
Mousse au chocolat - mai usor decat ai crede!
Sfaturi practice

Mousse au chocolat - mai usor decat ai crede!

Mousse-urile de ciocolata vin in toate formele si marimile, unele retete sunt complicate, altele, mult mai simple. Un lucru e...

Mousse au chocolat - mai usor decat ai crede!
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise