Migdalele le cojim de coaja-le punem intr-o cratita cu apa calduta cateva ore.
Martipan cu gust de merisoareAluatul il pregatim de cu seara.
Placinte cu visine -din compot sau congelateLaptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc.
Placinte cu dulceata de caise si migdale prajiteIntr-un bol adaugam untura, zaharul, sarea, amoniu si laptele.
Rulouri cu crema de branzaUna dintre prajiturile mele preferate in copilarie, atunci cand mergeam la cofetarie era amandina.
Amandine de casaSe freaca untul cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile.
Ora 12 de casaBlat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugam 1 lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizateIntr-un vas punem faina, cacao (eu am pus capuccino cu gust de ciocolata) sarea, cafea.
Cannoli sicilianiIntr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc.
Cornulete fragedeCiocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate.
Ciocolata de casa cu nucaBlatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte.
Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nucaSe mixeaza margarina moale cu zaharul si galbenusurile.
Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de merePentru Revelion am pregatit prajitura cu foi de miere
Prajitura cu miere si smantanaSe separa albusurile de galbenusuri.
Tort inteligent cu jeleu de fructeSe prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare.
Prajitura cu afine si lavandaSe maruntesc biscuitii la robot, apoi se adauga untul topit si praful de roscove.
Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumataSe amesteca faina, praful de copt, cele 2 tipuri de zahar, sarea, cafeaua solubila.
Fursecuri americane cu cafeaGalbenusurile se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema care curge in fir neintrerupt.
Rulada marmorata de cafeaBiscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit, sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit.
Prajitura cu biscuiti si jeleu de maceseSe amesteca faina de migdale cu pudra de roscove, nuca de cocos deshidratata, laptele de cocos si lingura de cafea.
Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocosSe maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca bine cu untul topit si miezul de nuca.
Gelle-cheesecake cu ananas si krantzSe mixeaza albusurile cu un praf de sare.
Deliciu cu crema de dovleac coptDrojdia se inmoaie in laptele caldut.
Katzenaugen (ochi de pisica)Am adaptat reteta mamei de dulceata de portocale la resursele si cantitatile pe care le-am avut.
Dulceata de citriceSe amesteca drojdia uscata cu faina.
Cozonac cu cacao, nuci si alune de padureBiscuitii coaja de copac erau preferatii nostri in copilarie.
Biscuiti Coaja de copacUn chec dietetic cu portocala, scortisoara si cereale pe care l-am facut pentru tata.
Chec cu portocala si scortisoaraIn asteptarea lui Mos Craciun, am pregatit un sac delicios cu mere.
Sacul lui Mos CraciunIntrucat Craciunul inseamna bucuria de a darui, am pregatit 3 casute de turta dulce.
Casuta din turta dulceAlbusurile cu zaharul se bat spuma tare, se adauga galbenusurile si se bat in continuare.
Amandina -varianta meaSe pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios.
Fursecuri cu tahiniIn vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa.
Tort alpahoresUmplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit.
Placinta aromata de toamnaSe taie caisele si curmalele in bucati mici si se amesteca cu celelalte fructe uscate, apoi se stropesc cu esentele de...
Chec coronita cu fructe uscate si macAlbusurile, (atentie!!! sa fie la temperatura camerei) se bat energic cu un praf de sare.
Chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padureReteta aceasta poate fi adaptata cu usurinta ca fiind si un produs de post.
CinnabonSe spala merele si perele si se usuca.
Crumble cu turta dulce, mere si pereFierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie.
Crema di limoncello amalfiSe curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze.
Pere posate in vin rozeIntr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul.
Pere posate in visinataPerele le curatam de coaja si le taiem in jumatati.
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel
Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise