Sfaturi culinare

Cum ne refacem dupa Paste?
Sfaturi practice

Cum ne refacem dupa Paste?

De Sarbatori, de obicei facem mici (sau mari) excese alimentare, asa ca e bine sa avem o perioada in care sa mancam mai...

Cum ne refacem dupa Paste?
Vinete prajite cu iaurt
Asia Cafe

Vinete prajite cu iaurt

Bine ati venit in ASIA CAFE! Aici, Radu Popovici, expertul nostru in ale bucatariei asiatice, ne va povesti incepand cu...

Vinete prajite cu iaurt
Cate ceva despre banane
Sfaturi practice

Cate ceva despre banane

O banana pe zi tine doctorul la distanta! Nu, nu este nici o greseala, nu-i vorba despre marul nostru, ci despre galbena...

Cate ceva despre banane
Idei de weekend - 23 aprilie
Idei de weekend

Idei de weekend - 23 aprilie

Pentru ca tocmai a trecut Pastele, v-am pregatit o serie de retete mai usoare, care sa reuseasca sa va “refaca” dupa...

Idei de weekend - 23 aprilie
Prajitura mea preferata
Sfaturi practice

Prajitura mea preferata

Saptamana trecuta v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, care este prajitura voastra preferata. Ne-am “indulcit” cu...

Prajitura mea preferata
Usturoiul scade colesterolul!
Sfaturi practice

Usturoiul scade colesterolul!

Usturoiul (Allium sativum), originar probabil din Asia centrala, a fost considerat inca din Antichitate o planta medicinala....

Usturoiul scade colesterolul!
Avocado si secretele sale
Sfaturi practice

Avocado si secretele sale

Acest fruct este cunoscut pentru consistenta lui bogata, untoasa si pentru aroma care aduce a nuci, migdale. Se gaseste tot...

Avocado si secretele sale
Sfaturi pentru a avea cele mai frumoase si sanatoase oua de Paste
Idei si retete pentru Pasti

Sfaturi pentru a avea cele mai frumoase si sanatoase oua de Paste

Oul este considerat ca fiind simbol al regenerarii, purificarii si al vietii, asa ca asocierea acestuia cu Sfintele Sarbatori...

Sfaturi pentru a avea cele mai frumoase si sanatoase oua de Paste
Retete cu carne de miel
Idei si retete pentru Pasti

Retete cu carne de miel

Daca anul acesta te-ai hotarat sa procedezi traditional si sa gatesti carne de miel de Paste, noi te ajutam cu cateva retete...

Retete cu carne de miel
Aperitive gustoase pentru Paste
Idei si retete pentru Pasti

Aperitive gustoase pentru Paste

La masa de Paste, aperitivele sunt aproape la fel de importante ca felurile principale. Fie ca alegeti aperitive...

Aperitive gustoase pentru Paste
Cea mai gustoasa pasca
Idei si retete pentru Pasti

Cea mai gustoasa pasca

Ce desert e mai bun la masa de Paste decat pasca? Anul asta e momentul sa iti iei inima in dinti si sa pregatesti pasca la...

Cea mai gustoasa pasca
Deserturi mai usoare
Idei si retete pentru Pasti

Deserturi mai usoare

Dupa o masa bogata de Paste, e cel mai indicat sa serviti niste deserturi mai usoare. Desigur, cu totii visam la deliciosul...

Deserturi mai usoare
Secrete pentru un drob delicios
Idei si retete pentru Pasti

Secrete pentru un drob delicios

Pentru multi, fara drob nu exista Paste. Si poate pare un fel de mancare complicat, dar adevarul este altul. Nu doar ca...

Secrete pentru un drob delicios
Cum gatim cu carnea de miel
Idei si retete pentru Pasti

Cum gatim cu carnea de miel

Suntem obisnuiti ca de Paste sa consumam multa carne de miel. Dar nu multi stiu ca, de fapt, carnea de miel are foarte multe...

Cum gatim cu carnea de miel
Secrete pentru vopsitul oualor
Idei si retete pentru Pasti

Secrete pentru vopsitul oualor

De Paste, fiecare gospodina vrea sa aiba cele mai frumoase oua colorate. Se face schimb de pareri, de vopsele, de sfaturi din...

Secrete pentru vopsitul oualor
Meniu mai sanatos de Paste
Idei si retete pentru Pasti

Meniu mai sanatos de Paste

A venit Pastele, dar, din pacate, tu esti la regim. Chiar daca ai impresia ca nu te poti bucura cum trebuie de aceasta...

Meniu mai sanatos de Paste
Un Paste cu un buget redus
Idei si retete pentru Pasti

Un Paste cu un buget redus

Anul acesta, cu totii incercam sa facem reduceri in buget, mai ales cand vine vorba de zile costisitoare, cum sunt cele ale...

Un Paste cu un buget redus
Prima data cand sunt bucatareasa de Paste
Idei si retete pentru Pasti

Prima data cand sunt bucatareasa de Paste

Daca e primul an in care tu trebuie sa pregatesti masa de Paste, suntem siguri ca deja te-ai impacientat. Sunt atat de multe...

Prima data cand sunt bucatareasa de Paste
Obiceiuri de Paste din lumea larga
Idei si retete pentru Pasti

Obiceiuri de Paste din lumea larga

Fiecare tara si fiecare cultura are propriile obiceiuri si traditii in legatura cu Pastele. Diversitatea lumii se oglindeste...

Obiceiuri de Paste din lumea larga
Bors de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu
Idei si retete pentru Pasti

Bors de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu

Prietenul meu Costache imi daduse intalnire la o tanara nepoata de-a lui, de curand maritata si debutanta in problemele de...

Bors de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu
Friptura de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu
Idei si retete pentru Pasti

Friptura de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu

Tai mielul in doua, de-a lungul coloanei vertebrale, il cureti si-l stergi (e mai bine decat sa-l speli), il sarezi si-l bagi...

Friptura de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu
Drob de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu
Idei si retete pentru Pasti

Drob de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu

In ceea ce priveste tocatura, trebuie sa spunem de la inceput ca unii o prefera hacuita cu satarul, altii trecuta prin masina...

Drob de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu
Salata de pui cu portocale si susan
Sfaturi practice

Salata de pui cu portocale si susan

Chiar daca noi consideram salatele mai mult ca un insotitor al felului de mancare principal, putem la fel de bine sa-l...

Salata de pui cu portocale si susan
Placinte cu ciuperci ca la mama acasa
Sfaturi practice

Placinte cu ciuperci ca la mama acasa

Plăcinta cu ciuperci se face în principiu la fel cu aia de carne. Iei 500 de grame ciuperci albe, le speli, numa’ dacă...

Placinte cu ciuperci ca la mama acasa
Idei de weekend - 9 aprilie
Idei de weekend

Idei de weekend - 9 aprilie

Cele mai interesante retete din saptamana care tocmai a trecut, selectate de noi de pe cele mai tari bloguri culinare....

Idei de weekend - 9 aprilie
Placinte cu carne ca la mama acasa
Sfaturi practice

Placinte cu carne ca la mama acasa

Plăcintele cu carne ! Cu carnea e altă chestie ! Iei de undeva de la un magazin una cutie conservă carne de porc în suc...

Placinte cu carne ca la mama acasa
La ce alimente nu ati renunta nici in ruptul capului?
Sfaturi practice

La ce alimente nu ati renunta nici in ruptul capului?

Saptamana trecuta, v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, care sunt cele trei feluri de mancare la care nu ati renunta nici...

La ce alimente nu ati renunta nici in ruptul capului?
Placinte cu branza ca la mama acasa
Sfaturi practice

Placinte cu branza ca la mama acasa

Pe când eram copil, mama făcea plăcinte cu brânză sau cu carne utilizând o foaie făcută de ea însăşi, din făină,...

Placinte cu branza ca la mama acasa
Pastarnacul in bucatarie
Sfaturi practice

Pastarnacul in bucatarie

Pastarnacul (Pastinaca), originar din zona mediteraneana, se foloseste in alimentatie inca din cele mai vechi timpuri. Grecii...

Pastarnacul in bucatarie
Bangkok, mon amour - partea 5
Asia Cafe

Bangkok, mon amour - partea 5

Bine ati venit in ASIA CAFE! Aici, Radu Popovici, expertul nostru in ale bucatariei asiatice, ne va povesti incepand cu...

Bangkok, mon amour - partea 5
Retete delicioase cu varza de Bruxelles
Sfaturi practice

Retete delicioase cu varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles (Brassica Oleracea Gemmifera) este o planta bienala, din aceeasi familie cu varza, conopida si broccoli....

Retete delicioase cu varza de Bruxelles
Unde ai mancat cel mai bine in concediu?
Sfaturi practice

Unde ai mancat cel mai bine in concediu?

Saptamana trecuta, v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, care este locul in care ati mancat cel mai bine in concediu. Chiar...

Unde ai mancat cel mai bine in concediu?
Va place rubarba?
Sfaturi practice

Va place rubarba?

Rubarba sau reventul (Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale) este o leguma folosita in preparatele culinare si in medicina,...

Va place rubarba?
Despre conopida, retete si sfaturi
Sfaturi practice

Despre conopida, retete si sfaturi

Conopida provine din Cipru, fiind cunoscuta de aproximativ 2500 de ani, iar in secolul al XVI-lea era deja cultivata si in...

Despre conopida, retete si sfaturi
Bangkok, mon amour - partea 4
Asia Cafe

Bangkok, mon amour - partea 4

Bine ati venit in ASIA CAFE! Aici, Radu Popovici, expertul nostru in ale bucatariei asiatice, ne va povesti incepand cu...

Bangkok, mon amour - partea 4
Rodia sau marul cu seminte
Sfaturi practice

Rodia sau marul cu seminte

Rodia, originara din Persia, a fost legata de multe culturi si religii de-a lungul secolelor, din cele mai vachi timpuri,...

Rodia sau marul cu seminte
Ceapa - multiple intrebuintari
Sfaturi practice

Ceapa - multiple intrebuintari

Ceapa provine din regiunile de stepă din Asia centrală şi de vest si se pare ca a aparut acum 5000 de ani.Legenda spune ca...

Ceapa - multiple intrebuintari
Bangkok, mon amour - partea 3
Asia Cafe

Bangkok, mon amour - partea 3

Bine ati venit in ASIA CAFE! Aici, Radu Popovici, expertul nostru in ale bucatariei asiatice, ne va povesti incepand cu...

Bangkok, mon amour - partea 3
Cele mai gustoase mancaruri romanesti
Sfaturi practice

Cele mai gustoase mancaruri romanesti

Saptamana trecuta, v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, asa: “Daca ati avea un musafir din strainatate, ce mancaruri...

Cele mai gustoase mancaruri romanesti
Cum gatim cu fenicul
Sfaturi practice

Cum gatim cu fenicul

Feniculul este o planta originara din zona Mediteranei si este raspandita in toate tarile de pe glob, fiind cunoscuta si ca...

Cum gatim cu fenicul
De ce sa pregatim paine in casa
Sfaturi practice

De ce sa pregatim paine in casa

Painea e un aliment prezent in viata noastra din cele mai vechi timpuri. Mii de ani, coacerea painii era o activitate facuta...

De ce sa pregatim paine in casa
Mai pe larg, despre mici
Sfaturi practice

Mai pe larg, despre mici

Dacă marea majoritate a mâncărurilor româneşti au in general vorbind o reţetă fixă, atunci când e vorba de mici,...

Mai pe larg, despre mici
Bangkok, mon amour - partea 2
Asia Cafe

Bangkok, mon amour - partea 2

Bine ati venit in ASIA CAFE! Aici, Radu Popovici, expertul nostru in ale bucatariei asiatice, ne va povesti incepand cu...

Bangkok, mon amour - partea 2
Cum gatim cu capere
Sfaturi practice

Cum gatim cu capere

Caperele (Capparis Spinosa) imprima preparatelor un aspect exotic delicios. Gustul fin si aroma delicata a caperelor nu se...

Cum gatim cu capere
Bangkok, mon amour - partea 1
Asia Cafe

Bangkok, mon amour - partea 1

Bine ati venit in ASIA CAFE! Aici, Radu Popovici, expertul nostru in ale bucatariei asiatice, ne va povesti incepand cu...

Bangkok, mon amour - partea 1
Risotto - cum il pregatim?
Sfaturi practice

Risotto - cum il pregatim?

Risotto e o reteta foarte populara in Italia. Desi legenda risotto-ului a inceput mai mult in gluma, s-a transformat intr-un...

Risotto - cum il pregatim?
Idei de weekend - 19 martie
Idei de weekend

Idei de weekend - 19 martie

Alta saptamana, alte retete delicioase. De la melcisorii cu scortisoara ai Isabelei la frigaruile la cuptor ale Iuliei, va...

Idei de weekend - 19 martie
Povestea unui morcov
Sfaturi practice

Povestea unui morcov

Originar din Afganistan, morcovul este cultivat astazi in intreaga lume, nu numai pentru calitatile sale culinare si...

Povestea unui morcov
Prazul, recompensa faraonilor
Sfaturi practice

Prazul, recompensa faraonilor

Este greu de spus care este originea prazului. Este sigur ca asirienii, chinezii, egiptenii ii laudau nu numai valoarea...

Prazul, recompensa faraonilor
Povestea painii
Sfaturi practice

Povestea painii

Painea e un aliment foarte important, asa ca ne-am gandit ca este bine sa se stie despre originile ei, despre traditiile si...

Povestea painii
Cum gatim de post cu dovlecei
Sfaturi practice

Cum gatim de post cu dovlecei

Dovleceii: alta varianta excelenta pentru un meniu diversificat de post. Dovleceii au marele avantaj ca pot fi pregatiti in...

Cum gatim de post cu dovlecei
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise