Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci.
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumaturaCartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare.
Timbale de fasole si spuma de suncaIntr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul.
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascavalUntul se freaca spuma.
Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperciPentru aluat: se amesteca untul sau margarina cu faina.
Tarta de primavaraSe curata ardeiul spalat de cotoare si samburi.
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiSe fierb cartofii in coaja, in apa cu sare.
Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porcSe curata ceapa si se taie marunt.
Muschiulet de porc, cu umplutura de ciuperci si sos de rodieSe framanta un aluat din faina si apa calduta in care am dizolvat drojdia si sarea.
Pizza cu cascavalPreparam legumele in aspic.
Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspicSe fierbe rata, fiind crescuta la curte este mai tare carnea.
Rata pe mix de varzaCreierul se opareste 3 min, in apa cu putina sare si otet.
Creier paneCeapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutAmestecam intr-un bol usturoiul dat prin presa cu sarea, boiaua, piperul, ulei si condimentele cu cafea.
Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarinParjoalele moldovenesti, sunt de fapt chiftelute obisnuite din carne tocata.
Parjolute moldovenesti in sos, cu garnitura de piure de cartofiSe framanta un aluat elastic din faina, ou, sare, amestecul de condimente si legumele deshidratate.
Traistutele lui CraciunSe fierb cartofii in apa cu sare.
Cartofi umpluti cu branza si piept de pui afumatPulpele spalate si zvantate se subtiaza cu lama unui cutit.
Rulouri din pulpe de pui cu prosciutto si patrunjel verdeCarnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare.
Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba.
Raci de Dunare fiertiMuschiuletul de porc se bate cu batatorul de snitele pana se obtine o bucata mare de carne.
Rulada de carne cu prune uscateSe spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare.
Tocana de ciuperci cu aripioare de puiSe spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja.
Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasareSe amesteca ingredientele pentru marinada.
Prepelite marinate, la cuptorVarza murata se spala si se stoarce bine, apoi se taie frunzele pentru sarmale.
Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porcPulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza.
Rulouri jambonate din pui umplute cu pruneSe spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja.
Salata de pui cu maionezaIntr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.
Rulada de carne cu sunca si felii de branzaSe spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante.
Ciorba de potroaceIncalzim cuptorul la 180 de grade C.
Polpettone umplut invelit in baconIntr-un bol amestecam ingredientele pentru marinada, cu usturoiul trecut prin presa.
Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopidaPentru un pranz in familie, am pregatit carne de porc in stil “pomana porcului”.
Friptura pomana porculuiZilele trecute am pregatit cateva tarte umplute cu amestec de carne.
Tarte de CraciunAtunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi...
Varza cu carne de pui, la cuptorPentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza.
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varzaSe spala bine pieptul de pui.
Friptura de curcan cu legume si sos de rosiiSe curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarinFeliile de carne se bat cu ciocanul pentru snitele.
Escalop de porc cu ciuperci de padureSe amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea.
Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxellesPentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill.
Platou mixt cu friptura si legumePulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena.
Pulpe la cuptor cu usturoiSe pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare.
Ciorba de puiConopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt.
Salata de conopida cu carne de curcanSe pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza.
Placinta cu carneSe pun porumbeii la fiert, cu apa si putina sare.
Supa de porumbei
Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise