262
retete

»

Retete traditionale din Portugalia

  • Legume la grill cu

    Punem la incins gratarul il ungem cu putin ulei. Taiem partea cu coada de la vanata iar apoi taiem felii potrivite pe verticala si punem

    10 comentarii

  • Somon cu orez jasmine

    Punem orezul la inmuiat 30 min. inainte de-al prepara. Saram si piperam fileurile de somon. Punem tigaia cu ulei la incins si prajim

    3 comentarii

  • Pudim de pao com

    Cu 200g de zahar facem caramel si ungem cu asta o forma rotunda rezistenta la cuptor. Fierbem laptele cu 4-5 bucati de coarja de lamaie

    10 comentarii

  • Farofias (Lapte de

    Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim

    30 comentarii

  • Muschi de porc sarat

    Stiu ca nu e prea comun in tara sa mancam linte dar am facut aceast tip de reteta pentru orcine vrea sa gateasca aceasta leguma sau

    1 comentariu

  • Bolo de ananas (Tort

    Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma, adaugam galbenusurile frecate si amestecam bine. Adaugam 200g zahar,

    12 comentarii

  • Limba de vita cu

    Fierbem limba intreaga in apa cu sare dupa gust cca. 2 ore la foc mediu. Soatem limba din oala si lasam sa se raceasca. Indepartam pielea

    7 comentarii

  • Supa crema de dovleac

    Curatam si spalam legumele dupa care le taiem in bucatele potrivite. Intr-o oala punem 3 linguri ulei de masline iar cand incepe sa

    5 comentarii

  • Muschi de porc umplut

    Încã una din fripturile noastre preferate, gãtim cu drag pt. familiari si prieteni la cinã. Acest "Lombo" de obicei il umplem cu

    8 comentarii

  • Cosulete cu suncã

    Aceste cosulete le-am gãtit împreunã cu vecina si prietena mea Tania , ea are cont pe Bucãtãras.ro cu numele de "gamilici", la

    5 comentarii

  • Pui cu scoici (Frango

    1)Puiul se taie in bucãti, se cond. cu sare, piper, chimion, sofran,menta intreagã,usturoiul si ceapa tocatã, la urmã vinul si se

    19 comentarii

  • Sea Bass la grill

    Sea bass(Robalo)este un peste de apã sãratã,francezi il cheamã Lup de mare.Iubitorii de peste il adorã! Bucãtarul este sotul

    17 comentarii

  • Placinta simpla cu

    Aluatul se lasa la descongelat.In tava pt.cuptor se pune hartie vegetala care se unge cu putin ulei.Umplutura:cine are branza dulce

    8 comentarii

  • Clatite de branza

    Va dau 2 variante de aluat.Pt.1)Pune faina in vas,fa o gaura in mijloc,pune ouale,laptele,zaharul,sare si untul topit.Bate bine cu mixerul,acopera

    12 comentarii

  • Dourada cu legume

    Pestii se curata, temperam cu sare, piper si dupa 15-20min introducem la cuptor(grill) si ii coacem 8-10min. pe fiecare parte. Punem

    1 comentariu

  • Oua verzi (Ovos verdes)

    Fierbem bine 10 oua le racim si decojim. In timp ce fierbem ouale, celelalte 6 oua le batem cu faina, patrunjel tocat fin, piper si

    10 comentarii

  • Orez cu peste (Peixe

    Spalam legumele si taiem in bucati potrivite, taiem in cuburi carnea curata fara pielita si oase de la somon si cod. Intr-o cratita

    10 comentarii

  • Supa crema de praz

    Intr-o oala cu apa punem bucatile de peste si cand incepe sa fiarba mai lasam 5 min. Scoatem pestele deoparte si lasam sa se raceasca

    4 comentarii

  • Brownies de Ciocolatã

    Brownies este numele dat de americani, prãjiturilor de ciocolatã cu alune. Brownies contin mai multã ciocolatã decãt fãinã,

    7 comentarii

  • Gãinã umplutã

    Aceastã retetã este una dintre retetele traditionale de Crãciun si Anul Nou, din Nord pânã in Sudul Portugaliei. Se gãteste

    10 comentarii

  • Creveti prãjiti

    1)Creveti se condimenteazã cu piper alb si sare finã, se prãjesc in unt. 2)Adaugã ceapa si usturoiul, lasã la prãjit. Toarnã

    2 comentarii

  • Clãtite de afine

    Câte ceva despre afine...nu de alta, dar sã nu fie "geloase" pe rãchitele :)) Au o delicioasã savoare semi-dulce si o atractivã

    11 comentarii

  • Prãjiturã de cirese

    Sã vã spun o scurtã istorie a rãchitelelor... Sunt cunoscute in intreaga lume ca Cranberrys, foarte apreciate in SUA si Canada. Numele

    12 comentarii

  • Vinete umplute cu

    Originale din India, vinetele sunt foarte apreciate in bucãtãriile orientale si mediteraneene, la fel si la noi in România :) Personal,

    9 comentarii

  • Muschi la cuptor

    Nu este prima oarã când gãtesc, cu plãcere si mâncãre brazilianã. Ne place mult "Picanha"(carne de vacã grill)cu orez alb,

    9 comentarii

  • Snitele cu sos de

    Carnea se feliazã nu foarte subtire, cine vrea poate sã o batã cu ciocanul. Se condimenteazã cu sare, piper si usturoiul feliat.Cine

    11 comentarii

  • Calamari umpluti(Lulas

    1)Calamari se spalã si se curãtã bine(de data asta i-am cumpãrat curãtati)se fierb in apã cu sare si otet pt.5 minute.Se scurg

    17 comentarii

  • Empadas de gãinã

    Carnea care se foloseste pt.empadas este de obicei cea rãmasã de la copt,grill s-au fiartã de pui,gãinã,ratã... Carnea se taie

    10 comentarii

  • Frigarui mixte cu

    Carnea se taie bucatele,la fel carnatul(i),lulas curatat bine taiat in bucati,ceapa,ardeiul.... Se pune pe betisoare cum va place.Cine

    16 comentarii

  • Tort Brigadeirão

    1)Bate galbenusele spuma cu zaharul,adauga jumate din cant.de faina,albusele batute spuma.Adauga restul de faina,cacao si praful de

    21 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: