Carnea se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin.
Coronita de ied cu cartofi naturSe oparesc putin, nu mult, fiindca apoi, se inmoaie prea mult frunzele de stevie.
Totike sau sarmale in foi de stevieCuratam ceapa si usturoiul.
Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de mentaDin ingredientele pentru aluat, facem o coca.
Drob de miel in coronita de aluatDin faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat.
Placinta cu varza calita (varzari)Un aperitiv usor si totodata consistent si foarte simplu de realizat.
Aperitive de primavaraPunem sunca la fiert.
Ciorba de stevie, macris si zeama de suncaCuratam ceapa, morcovul, telina, cartoful si usturoiul.
Supa crema de naut cu rosiiCuratam ceapa rosie si o taiem solzisori.
Tocana de porc cu ciuperci ( Zepter)Dovleceii se spala bine, se sterg si se taie felii subtiri.
Rulouri de dovlecei cu branza si baconSe spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.
Iahnie de fasoleSe spala si se stoarce bine varza murata, apoi o taiem fideluta subtire.
Varza murata cu carnati de porc de casa, la cuptorSe amesteca carnea tocata cu ceapa tocata fin.
Chiftelute de curcan la cuptorSe fierb spaghetele in apa cu sare.
Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjelSe framanta bine carnea tocata de curcan cu orezul.
Sarmale cu foi de vita si carne de curcanSe spala ardeii, apoi se taie in cate 2 jumatati egale.
Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata de curcanCeapa se toaca marunt.
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legumeCarnea de pui se pune intr-un castron.
Sarmale cu carne de pui in vas de lutFoile de vita se oparesc in apa cu sare.
Sarmalute in foi de vitaSe spala bine cartofii cu tot cu coaja.
Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocataSe indeparteaza cu grija piciorusele la ciuperci.
Ciuperci umplute cu carne si oua de prepelita in cuib de cascavalSe spala zarzavatul.
Ardei Kapia rosu umplut, la cuptorPentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea.
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murataIntr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale.
Chiftele din carne de porcVarza murata, daca este prea acra sau sarata, se spala bine.
Varza de ClujSe curata si se spala zarzavatul.
Musaca cu carne de curcan si oua de prepelitaSe pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare.
Ciorba de perisoareSe tin matele cateva ore, in apa cu otet si se clatesc de cateva ori cu apa calduta.
Carnati de casaSe desprind piciorusele de palarii, apoi se spala si se lasa sa se zvante un pic.
Ciupercute infasurate, umplute cu carne tocata de puiSe spala si se sterg legumele.
Boccelute cu carne tocataAceste paste fainoase sunt obtinute din gris de grau dur.
Paccheri umpluti cu carne de curcanSe toaca varza, apoi se caleste in putina untura.
Varza a la Cluj mai deosebita :)Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj.
Tort aperitiv BaneasaPunem intr-un vas carnea tocata de vita.
Rulada invelita in baconMorcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate, se taie cubulete mici.
Ciorba de gulii umpluteSe spala cartofii si se pun in apa cu sare la fiert.
Crochete de cartofi, cu telemea si carne tocataPentru clatite, se amesteca laptele, oul, faina si condimentele.
Clatite gratinate cu carne tocata de puiIntr-un vas incapator, se amesteca bine carnea tocata.
Sarmale in foi de vitaAluatul il pregatim in vasul robotului.
Paine Floarea Soarelui
Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise