Se mixeaza margarina moale cu zaharul si galbenusurile.
Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de merePulpele spalate si zvantate se subtiaza cu lama unui cutit.
Rulouri din pulpe de pui cu prosciutto si patrunjel verdeSe pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb.
Balmos ca la BuzauPentru salata de icre incepem sa frecam (mixam) icrele puse intr-un bol.
Salata din icre de crapSe pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba.
Raci de Dunare fiertiSe curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci.
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelitaSe separa albusurile de galbenusuri.
Tort inteligent cu jeleu de fructeSe spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare.
Tocana de ciuperci cu aripioare de puiConopida spalata se rupe in buchetele mici.
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de meiSe prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare.
Prajitura cu afine si lavandaSe maruntesc biscuitii la robot, apoi se adauga untul topit si praful de roscove.
Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumataConopida se spala si se desface in buchetele care se baga in apa fiarta cu sare.
Sufleu de conopida cu ciuperciSe incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul).
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verdeSe amesteca ingredientele pentru marinada.
Prepelite marinate, la cuptorVarza murata se spala si se stoarce bine, apoi se taie frunzele pentru sarmale.
Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porcSe amesteca faina, praful de copt, cele 2 tipuri de zahar, sarea, cafeaua solubila.
Fursecuri americane cu cafeaGalbenusurile se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema care curge in fir neintrerupt.
Rulada marmorata de cafeaBiscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit, sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit.
Prajitura cu biscuiti si jeleu de maceseSe amesteca faina de migdale cu pudra de roscove, nuca de cocos deshidratata, laptele de cocos si lingura de cafea.
Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocosPulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza.
Rulouri jambonate din pui umplute cu pruneSe maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca bine cu untul topit si miezul de nuca.
Gelle-cheesecake cu ananas si krantzSe spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja.
Salata de pui cu maionezaSe taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici.
Mancarica de dovleac placintarSe mixeaza albusurile cu un praf de sare.
Deliciu cu crema de dovleac coptIntr-o forma de chec, punem folie alimentara si o captusim bine pe toti peretii.
Terina de branza cu struguriIntr-un bol amestecam ingredientele pentru marinada, cu usturoiul trecut prin presa.
Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopidaSe amesteca drojdia uscata cu faina.
Cozonac cu cacao, nuci si alune de padurePentru un pranz in familie, am pregatit carne de porc in stil “pomana porcului”.
Friptura pomana porculuiDesigur, borsul de fasole in regiunea Moldovei, se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului.
Bors moldovenesc cu fasole, ca la mama acasa (de post)Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill.
Platou mixt cu friptura si legumeSe pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare.
Ciorba de puiSe pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.
Prajitura FantaSe pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza.
Placinta cu carneSe pun porumbeii la fiert, cu apa si putina sare.
Supa de porumbeiSalata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa.
Ciorba de salata verde cu omletaIntr-o craticioara se pune untul, zaharul, laptele si se topesc pe bain marie.
Prajitura BudapestaSe portioneaza carnea, se curata ceapa si usturoiul si se dau prin masina de carne.
Parjolute de curcan in sos de rosiiSe portioneaza carnea de rata si se pune la fiert peste varza ce a fost data prin razatoare.
Bors de varza cu rataSe fierbe separat limba si se curata de piele cu atentie.
Mancare de praz cu limba si maslineSe spala strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini si se pun la fiert.
Sirop din struguri negriOrezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape.
Ardei umpluti cu carne de porcO prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce.
Prajitura cu cereale, miere si scortisoaraIntr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile.
Prajitura cu branza si stafideO reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged.
Placinta cu mere si aluat de casaSe fierbe laptele si se lasa sa se racoreasca.
Lapte acru sau iaurt preparat in casa - Zona MoldovaIntestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai.
Chisca umpluta cu crupe - Zona MoldovaSe strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins.
Alivanca cu jumari - prajitura copilariei meleSe scoate aluatul de foietaj din congelator si se lasa sa se dezghete.
Cornulete cu foietaj si magiunUn gem delicios de care sa ne bucuram la iarna.
Gem de piersiciSe spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).
Vegeta de casaIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraReteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...
Friptura de porc cu legume la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise